aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτην Κύπρο έβγαλε το χειμώνα η Githa Michiels

Στην Κύπρο έβγαλε το χειμώνα η Githa Michiels

Η χάλκινη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2018 επέλεξε το νησί μας για προετοιμασία, ενόψει της χρονιάς που θα κρίνει την πρόκρισή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, για δεύτερη φορά στην καριέρα της

Με την ώθηση του χάλκινου μεταλλίου του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2018 και τον αέρα αλλαγής που της έδωσε η μεταγραφή της στην ομάδα Primaflor Mondraker, η Githa Michiels, νικήτρια των «Αυξεντείων» του 2017, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του φετινού χειμώνα στην Κύπρο, προετοιμαζόμενη για το κρίσιμο 2019, που θα κρίνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η Βελγίδα θέλει να πάει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού της 4ετίας, για δεύτερη φορά στην καριέρα της – το 2016 ήταν 21η στο Ρίο. Το παράδοξο με τη Michiels είναι πως διανύει το 36ο έτος της ηλικίας της.

– Έφτασες σε μεγάλες διακρίσεις, σε μεγάλη ηλικία. Πως το εξηγείς;

Ίσως άργησαν να καρποφορήσουν οι προσπάθειες μου. Πάντα προσπαθούσα να βελτιώνομαι. Κάθε χρόνος που περνούσε φαίνεται πως με βοηθούσε να γίνομαι καλύτερη και τώρα έρχονται τα αποτελέσματα. Ήταν και αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Στις τελευταίες επιτυχίες ήταν υπέρ μου.

– Τι σημαίνει ότι έχεις νέα ομάδα;

Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω νέα ομάδα. Θα δουλέψω σκληρά για να φέρω τα καλύτερα αποτελέσματα. Έχω περισσότερη αγωνιστική υποστήριξη και νιώθω πιο άνετα.

Σχεδόν τρεις μήνες στην Κύπρο
Την συναντήσαμε στην Αρχαία Αμαθούντα, όπου θα διεξαχθεί και φέτος στις 3 Μαρτίου το δεύτερο σκέλος του Cyprus Sunshine Cup – το πρώτο είναι τα «Αυξέντεια» και είναι τετραήμερο (21-24 Φεβρουαρίου). Ήταν λίγο πριν φύγει για Ισπανία, μετά από 6-7 εβδομάδες στην Κύπρο, όπου γύρισε αρχές Φλεβάρη για να κάτσει άλλον ένα μήνα. Νοίκιασε σπίτι, αυτοκίνητο και έχοντας για συνοδό και προπονητή τον πατέρα της, προετοιμάζεται στο νησί μας.

– Γιατί φέτος διάλεξες την Κύπρο για χειμερινή προετοιμασία;

Είχα έρθει πέρσι λίγο πριν το Cyprus Sunshine Cup και μου άρεσε. Έτσι έβγαλα εδώ το χειμώνα φέτος. Μου αρέσουν οι διαδρομές. Είναι καλός ο καιρός, σίγουρα καλύτερος απ’ ότι στο Βέλγιο. Λατρεύω την Κύπρο.

– Τι περιμένεις από το φετινό Cyprus Sunshine Cup;
Είναι ωραίος αγώνας προετοιμασίας. Τρέχω με καινούργια ομάδα, οπότε έχω ένα κίνητρο ακόμα για να τα πάω καλά. Ανυπομονώ να αρχίσει ο αγώνας.

– Ποιοι είναι οι στόχοι για το 2019;

Δουλεύω σκληρά και θέλω να βελτιώνομαι κάθε χρόνο. Φέτος είναι πολύ σημαντική χρονιά διότι κρίνει την πρόκριση στο Τόκυο 2020. Είναι ο μεγάλος μου στόχος για φέτος. Πρέπει η χώρα μου να είναι στις πρώτες 21 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης για να περάσω. Το βάρος πέφτει σε μένα, ως η βασική αθλήτρια του Βελγίου που είμαι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ