aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτην έκτη θέση η Κύπρος με πέντε μετάλλια

Στην έκτη θέση η Κύπρος με πέντε μετάλλια

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς αγώνες του «Cyprus Grand Prix Sporting & Compak 2019» που διεξήχθησαν στα Ολυμπιακά σκοπευτήρια Λάρνακας και Λευκωσίας. Ο διπλός διεθνής αγώνας, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα, άφησε πλήρως ικανοποιημένους, τόσο τους 578 αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες όσο και τους αξιωματούχους της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC που εμπιστεύθηκαν στην Κύπρο την πρωτότυπη αυτή διοργάνωση.

Μιλώντας στην τελετή λήξης των αγώνων, στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά, ο πρόεδρος της FITASC, Ζιαν Φρανσουά Παλίγκας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άρτια διοργάνωση των αγώνων και συγχάρηκε τους αξιωματούχους της ΣΚΟΚ και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που έφεραν σε πέρας τη διπλή αυτή διοργάνωση, κάτι που όπως είπε θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά στην Κύπρο.

Από αγωνιστικής πλευράς, οι Κύπριοι διεθνείς με πέντε μετάλλια (ένα χρυσό, δύο αργυρά και δύο χάλκινα), έφεραν την Κύπρο στην έκτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Τέσσερα από τα μετάλλια η Κύπρος τα εξασφάλισε στο κόμπακ και ένα (αργυρό) στο σπόρτιγκ με τον διεθνή σκοπευτή μας Μιλτιάδη Καραολή στην κατηγορία των σίνιορς. Στο κόμπακ, χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε ο Αντώνης Αντωνίου στην κατηγορία των σίνιορς, αργυρό ο Δημήτρης Λόρδος στην κατηγορία των μάστερς και από ένα χάλκινο ο Θάνος Έλληνας στους σίνιορς και ο Νικόλας Μαυρουδής στους έφηβους.

Τα 36 μετάλλια (18 στο σπόρτιγκ και 18 στο κόμπακ) της διοργάνωσης, (12 από κάθε χρώμα) εξασφαλίστηκαν από 9 χώρες, ενώ άλλες 19 χώρες επέστρεψαν χωρίς μετάλλια στις αποσκευές τους. Πρώτη στον πίνακα των μεταλλίων η Φινλανδία με 8 μετάλλια (3 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα), δεύτερη η Ρωσία με 6 μετάλλια (3 χρυσά, 2 αργυρά κι ένα χάλκινο) και τρίτη η Μεγάλη Βρετανία με 9 μετάλλια (2 χρυσά, 4 αργυρά και 3 χάλκινα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ