aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτην εκκίνηση επιστρέφει η ποδηλασία

Στην εκκίνηση επιστρέφει η ποδηλασία

Ήταν Φεβρουάριος του 2020 όταν η ACTIVATE CYPRUS διοργάνωνε για τελευταία φορά αγώνα ποδηλασίας στην Κύπρο – τον φημισμένο αγώνα Mountain Bike Cyprus Sunshine Epic. Τρεισήμισι μήνες μετά η ACTIVATE CYPRUS θα διοργανώνει τον πρώτο αγώνα μετά το lockdown, την καθιερωμένη πλέον ανάβαση «0-2000» μήκους 63χλμ, με εκκίνηση στο My Mall Limassol και τερματισμό στην κορυφή του Ολύμπου, στα 1.952μ. Ο αγώνας διεξάγεται από το 2012, αφορά ποδηλασία Δρόμου και φέτος μεγαλώνει αφού προστίθεται κατηγορία «0-1000» για αθλητές και αθλήτριες έως 16 χρόνων, αλλά και αρχάριους.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Troodos Sports Festival το οποίο θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου με τις «Ημέρες Ορεινής Ποδηλασίας».

«Περιμένουμε αρκετούς αθλητές»

«Είμαστε χαρούμενοι και συγκινημένοι αφού η ποδηλασία είναι ένα από τα πρώτα αθλήματα που διοργανώνουν πρωταθλήματα μετά το lockdown. Περιμένουμε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο του ποδηλάτου αφού οι τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας ήταν πολλοί» σημειώνει ο διευθυντής της ACTIVATE CYPRUS κ. Μιχάλης Χατζηϊωάννου και προσθέτει: «Φέτος εντάσσουμε και την κατηγορία ‘0-1000’ προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους αθλητές να λάβουν μέρος, αφού πρόκειται για μια διαδρομή με αισθητά χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας, την οποία μπορεί να διανύσει ένας αρχάριος».

Ο τερματισμός της κατηγορίας 0-1000 θα γίνει μετά το χωριό Πέρα Πεδί, με τους αθλητές να έχουν διανύσει 49,5χλμ.

O αγώνας «0-2000» έχει τη μοναδική ιδιαιτερότητα πως παρότι διανύει απόσταση μόλις 63χλμ, εντούτοις, η απόσταση αυτή είναι ικανή να οδηγήσει τους ποδηλάτες από το επίπεδο της θάλασσας στα 1.952μ. Αυτή είναι και μοναδική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η Κύπρος. Επίσης, διέρχεται μέσα από σπάνιας φυσικής ομορφιάς περιοχές. Το δυσκολότερο σημείο του είναι από το Πέρα Πεδί έως τις Πλάτρες, με δύσκολα ανηφορικά κομμάτια και ελάχιστες ευκαιρίες ξεκούρασης.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο https://www.activatecyprus.com/0-2000cyclingchallenge.

Καινοτομίες στο Troodos Sports Festival

Το Troodos Sports Festival έχει καθιερωθεί εδώ και μερικά χρόνια ως η μεγάλη αθλητική γιορτή του Τροόδους. Φέτος δίνει σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να εξερευνήσουν το μεγάλο φυσικό πάρκο στο υψηλότερο σημείο της Κύπρου. Για πρώτη φορά οι ποδηλατικές διαδρομές απευθύνονται σε όλους. Το Σάββατο, 20 Ιουνίου η ημέρα είναι αφιερωμένη στους πιο έμπειρους ποδηλάτες, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε κυκλική διαδρομή αγώνα ταχύτητας με Mountain Bikes, γνωστή ως short track. Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται αυτού του είδος αγώνας στο πλαίσιο του Troodos Sports Festival και αναμένεται συναρπαστικός.

Την ίδια ημέρα θα γίνει το γνωστό «Fox Hunt» όπου τους λάτρεις του Enduro θα κυνηγήσει ο Ανδρέας Θεοδώρου, Πρωταθλητής Κύπρου στην Κατάβαση. Στην κατηγορία Enduro θα γίνει τρεις διαφορετικές διαδρομές, την Κυριακή, 21 Ιουνίου.

Κυριακή, για όλους

Η Κυριακή είναι ημέρα αφιερωμένη στους λιγότερο έμπειρους ποδηλάτες αλλά και παιδάκια 6+ χρόνων. Θα διεξαχθούν τέσσερις διαφορετικές διαδρομές από χαμηλή έως μέτρια δυσκολία, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε αρκετούς ποδηλάτες να απολαύσουν τις διαδρομές και την φυσική ομορφιά του Τροόδους, με το ποδήλατο τους. Πέρα από τη διαδρομή για παιδιά (6- 9 χρονών) θα υπάρχει η οικογενειακή διαδρομή για γονείς και παιδιά από 10 χρονών και άνω, ενώ θα γίνει και ένα γκρουπ μόνο για γυναίκες (Just Ladies). Την εμπειρία θα συμπληρώσει η πιο απαιτητική διαδρομή για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την κορυφή του Ολύμπου (Explorer’s ride).

Για όσους θα προγραμματίσουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου στο Τρόοδος, το Σάββατο το βράδυ θα γίνει BBQ Night στο ποδηλατικό κέντρο της Activate Cyprus, στις εγκαταστάσεις του Troodos Hotel, το οποίο προσφέρει ειδικά πακέτα διαμονής για ποδηλάτες.

Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.activatecyprus.com και στο www.facebook.com/TroodosSportsFunFestival

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ