aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτην 8η θέση ο Παύλος Κοντίδης

Στην 8η θέση ο Παύλος Κοντίδης

Ανέκαμψε την Τετάρτη (07/6) ο Παύλος Κοντίδης και κέρδισε δύο θέσεις στη γενική κατάταξη των Laser, στον τελικό των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2017, που διεξάγεται στο Santander της Ισπανίας. Ο 27χρονος ιστιοπλόος κέρδισε τη δεύτερη ιστιοδρομία της ημέρας και σε συνδυασμό με την 11η θέση στην πρώτη, ανέβηκε όγδοος. Στην πρώτη αγωνιστική ημέρα ήταν 10ος, έχοντας μια 9η και μια 14η θέση. Ο Κοντίδης έχει 21 βαθμούς ποινής.

Πρώτος είναι ο Γάλλος Jean Baptiste Bernaz με 5β, δεύτερος ο Αμερικανός Buckingham με 9β και τρίτος ο Βρετανός Beckett με 15β. Περιλαμβάνει δύο ιστιοδρομίες κάθε ημέρα, ενώ η αυλαία πέφτει με την κούρσα μεταλλίων την Κυριακή (11/6). Κατά την πρώτη ημέρα ο Κοντίδης δυσκολεύτηκε με το τεράστιο κύμα του Ατλαντικού ωκεανού, καθώς ο άνεμος και γενικά οι συνθήκες ήταν διαφορετικές από άλλους αγώνες, έτσι δυσκολεύτηκε λίγο στην προσαρμογή της στρατηγικής και της τακτικής του.

Στη διοργάνωση μετέχουν πέραν των 250 ιστιοπλόων από 43 χώρες σε δέκα Ολυμπιακές κατηγορίες, συν το Kiteboarding. Στα δύο πρώτα Παγκόσμια Κύπελλα για φέτος ο Κοντίδης ήταν πρώτος στο Hyeres και δεύτερος στο Μαϊάμι. Είναι πρώτος στη σχετική κατάταξη με 3 βαθμούς ποινής. Για να κερδίσει τη σειρά των Παγκοσμίων Κυπέλλων, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Κοντίδης δεν πρέπει να τερματίσει πάνω από τέσσερις θέσεις πίσω από τον Bernaz, που έχει 7β στην κατάταξη. Τρίτος είναι ο Βρετανός Thompson με 8β.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ