aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτην 7η θέση η Εθνική Κύπρου στο Ράγκμπι

Στην 7η θέση η Εθνική Κύπρου στο Ράγκμπι

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του πρώτου σκέλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπι 7ς. Η Εθνική Ανδρών Κύπρου τερμάτισε στην 7η θέση. Οι σημερινοί αγώνες άρχισαν με την Εθνική μας να αντιμετωπίζει το φαβορί, την Ιρλανδία.

Δεν άρχισε καλά τον αγώνα η ομάδα μας και έχασε δίκαια από την Ιρλανδία με σκορ 31-12. Ο επόμενος αγώνας της Κύπρου ήταν με αντίπαλο το Ισραήλ, ομάδα που είναι στον όμιλο της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2015-2016.

Ο αγώνας ήταν δύσκολος και η κούραση της δεύτερης ημέρας φαίνεται να επηρέασε την ομάδα που έχασε με μικρή διαφορά στο σκορ (17-14). Ο τελευταίος αγώνας της Εθνικής μας που έκρινε και την τελική κατάταξη του πρώτου τουρνουά ήταν με αντίπαλο τη Λετονία όπου η ομάδα νίκησε εύκολα με σκορ 19-0. Ήταν η εκδίκηση για την ήττα της Εθνικής Κύπρου φέτος από τους Λετονούς.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ράγκμπι κ. Λαυρέντης Βασιλειάδης ανέφερε: «Μπράβο στα παιδιά. Ατυχήσαμε, με την κλήρωση να μας φέρνει αντιμέτωπους με την Ιρλανδία, το φαβορί στα ημιτελικά. Το ότι τον τελικό διεκδίκησαν οι ομάδες στις οποίες χάσαμε στον όμιλο (Σουηδία) και στον ημιτελικό (Ιρλανδία) δείχνει το επίπεδο της ομάδας μας.

Εύχομαι στα παιδιά μια καλή παρουσία στο δεύτερο τουρνουά, στην Πράγα στις 2-3 Ιούλιου. Έχει φάνει ότι οι αντίπαλοί μας έχουν δυναμώσει και αυτό φαίνεται να είναι αποτέλεσμα των μεγάλων χορηγιών που παίρνουν τα τελευταία χρόνια λόγω του γεγονότος ότι το Ράγκμπι 7ς είναι Ολυμπιακό άθλημα και κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς του Ρίο φέτος.

Οι αθλητές μας είναι όλοι ερασιτέχνες και είναι δύσκολο να προετοιμαστεί η ομάδα στο βαθμό που χρειάζεται για την υπέρβαση και κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν την ομάδα στην προετοιμασία και συγκεκριμένα στον κ. Φέλιξ Φρίξου, η βοήθεια του οποίου ήταν καθοριστική για την ετοιμασία και συμμέτοχη της ομάδας φέτος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ