Στην 5η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U23 ο Αλέξανδρος Ζησιμίδης

Ο Αλέξανδρος Ζησιμίδης σε μια πολύ καλή εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών που διεξήχθη στις Πόλεις Sarasota και Bradenton, στη Florida των ΗΠΑ στην κατηγορία μονό σκίφ ελαφρών ανδρών (Lightweight Men’s Single BLM1x) σε μια συναρπαστική κούρσα τερμάτισε στην 5η θέση.

Ο αθλητής μας κατάφερε να προκριθεί τερματίζοντας 1ος στην 2ην προκριματική σειρά με χρόνο 07:11.32 και να περάσει στον ημιτελικό. Στον 2ον ημιτελικό τερμάτισε στη 2η θέση με χρόνο 7:02:76 παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό όπου και κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση με χρόνο 07:17.60 ανάμεσα σε 21 συνολικά χώρες. Ο Αλέξανδρος στην προηγούμενη του συμμετοχή στους αγώνες το 2017 στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας κατέκτησε την 8η θέση.

Συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο και τον προπονητή του Αριστοτέλη Ιωάννου για την προσπάθεια τους. Επίσης αναχώρησε για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που θα διεξαχθεί από τις 7-11 Αυγούστου στο Τόκυο ο αθλητής μας Ρεαρ Νικήτα. Τον αθλητή συνοδεύει η Ομοσπονδιακός προπονήτρια Μαρία Χατζηηλία.

Πρίν τους αγώνες ο αθλητής μας θα λάβει μέρος σε κοινόβιο προετοιμασίας. Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμαι τον διαχρονικό χορηγό μας ΟΠΑΠ Κύπρου που με την βοήθεια του μπορούμε να δίνουμε στους αθλητές μας την δυνατότητα για να συμμετέχουν στους αγώνες και να εκπροσωπούν επάξια την χώρα μας αφού ως μικρή Ομοσπονδία δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να στηρίζουμε τους αθλητές όπως θα θέλαμε.

 

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΠΗΓΗΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ