aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτη Βαλένθια ενόψει… Παρισιού 2024 ο Κοντίδης

Στη Βαλένθια ενόψει… Παρισιού 2024 ο Κοντίδης

Στην Ισπανία βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα (11/03) ο Παύλος Κοντίδης, συμμετέχοντας στα δοκιμαστικά για επιλογή του τύπου σκάφους που θα χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Στα δοκιμαστικά που διοργανώνονται από την World Sailing στη Βαλένθια, συμμετέχουν συνολικά έντεκα ιστιοπλόοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Τσεχία, Δανία, Μεξικό, Πορτογαλία και Ισπανία. Πέραν από τα Laser (άνδρες) και Laser Radial (γυναίκες) στα sea trials μετέχουν σκάφη τύπου D-Zero, Melges 14 και RS Aero.

Μετά από πολλά χρόνια, υπάρχουν σκέψεις αντικατάστασης των σκαφών τύπου Laser και οι ιστιοπλόοι που τα χρησιμοποιούν, αλλά και ιστιοπλόοι από άλλες κατηγορίες, έχουν κληθεί να δοκιμάσουν τα πιο πάνω σκάφη ώστε να δώσουν τα σχόλια τους και η World Sailing να αποφασίσει εάν θα τα διατηρήσει ή θα τα αντικαταστήσει με ένα από τα πιο πάνω.

Πανέτοιμος για τη Μαγιόρκα

Πριν αναχωρήσει για τη Βαλένθια ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού συμμετείχε στο Εθνικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της Κροατίας, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Τόνσι Στιπάνοβιτς, δείχνοντας πανέτοιμος για τον πρώτο σημαντικό αγώνα της χρονιάς που είναι το Trofeo Princesa Sofia, το οποίο που θα διεξαχθεί στη Μαγιόρκα στις αρχές Απριλίου. Για τον Παύλο ήταν ο δεύτερος φετινός αγώνας προετοιμασίας στην Κροατία.

Οι αθλητές δοκιμάστηκαν σε διάφορες καιρικές συνθήκες και ο ίδιος ο Κοντίδης δηλώνει ανεβασμένος σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα και αισιόδοξος ότι σύντομα θα βρίσκεται στο επίπεδο που θέλει. Την περίοδο αυτή ο Κύπριος Ολυμπιονίκης προετοιμάζεται για τους σημαντικούς αγώνες του 2019, ωστόσο μεγάλος δεν είναι άλλος από το Τόκυο 2020. Για την ώρα είναι ο μοναδικός Κύπριος αθλητής που έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Θα είναι η τέταρτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τον 29χρονο ιστιοπλόο.

Ο Παύλος Κοντίδης είναι Brand Ambassador της Ayia Napa Marina ενώ τον χορηγούν και για το 2019 η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη, η RCB Bank και η Πετρολίνα. Στηρίζεται από το Easy Family of Brands, το Stelios Philanthropic Foundation και το VITA Group.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.pavloskontides.com και στο http://www.facebook.com/PavlosKontidesOfficial.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ