aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτη Μάλτα προετοιμάζεται ο Παύλος Κοντίδης

Στη Μάλτα προετοιμάζεται ο Παύλος Κοντίδης

Την προετοιμασία του για το 2023 συνεχίζει ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος εδώ και δύο βδομάδες βρίσκεται στη Μάλτα ενώ στα τέλη Ιανουαρίου θα βρεθεί για μερικές ημέρες στην Κύπρο πριν αναχωρήσει για την Κροατία όπου είναι η βάση του.

Ο Κύπριος ιστιοπλόος είχε κλείσει το 2022 ως Πρωταθλητής Ευρώπης, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, και μετά από λίγες ημέρες ξεκούρασης, έβαλε πλώρη για τη νέα χρονιά και τις επόμενες δοκιμασίες.

Ο Αργυρός Ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο, μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser του Hyeres, πέρασε λίγο διάστημα στην Κύπρο και ακολούθως μετέβη στο Σπλιτ στην Κροατία, μπαίνοντας σταδιακά στους ρυθμούς της νέας χρονιάς. «Δεν είχαμε αρκετά καλές ημέρες για ιστιοπλοΐα (σ.σ. από πλευράς καιρού), αλλά δώσαμε πολλή έμφαση στην φυσική κατάσταση, με αρκετό γυμναστήριο και ποδήλατο» ανάφερε.

Στη Μάλτα ο 32χρονος ιστιοπλόος θα παραμείνει για περίοδο τριών εβδομάδων συνολικά, ώστε να εκμεταλλευτεί τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στη Χώρα των Ιπποτών αυτή την περίοδο. «Αυτός είναι ο σκοπός που είμαστε εδώ. Για να ετοιμαστούμε και περισσότερο στη δύναμη του κρεμάσματος και στη δύναμη του σκάφους. Σίγουρα και στα τριμαρίσματα και την τεχνική πάνω στο ψηλό κύμα που βρίσκεις εδώ στη Μάλτα».

Μεγάλος στόχος στο τρέχον έτος, για τον Χρυσό Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2017 και του 2018, είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιστιοπλοΐας το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2023 στη Χάγη. Ο αγώνας αυτός είναι ξεχωριστός για τον λόγο ότι θα δοθούν και κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Θα προηγηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις αρχές Μαρτίου στην Ιταλία.

Tον Παύλο Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ τον χορηγούν η Πετρολίνα, το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Λεβέντειο Ίδρυμα. Τον υποστηρίζουν η Quadcode, η Vita Construction, το Stelios Foundation, η Easy Family of Brands, η Alassia Newships Management και η Devoti Sailing.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ