aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτη μάχη του Παγκοσμίου ο Κοντίδης

Στη μάχη του Παγκοσμίου ο Κοντίδης

Ανήμερα των 30ων γενεθλίων του ο Παύλος Κοντίδης, ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σκαφών τύπου Laser, της πιο σημαντικής πρόκλησης πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Τα πρώτα «άντα» θα βρουν τον Κύπριο Ολυμπιονίκη στη θάλασσα της Μελβούρνης, σε έναν αγώνα όπου θα λαμβάνουν μέρος 130 αθλητές από 45 χώρες. Ο Παύλος βρίσκεται στο Νο5 της Παγκόσμιας Κατάταξης.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν έξι προκριματικές και έξι τελικές ιστιοδρομίες, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται την Κυριακή (16/2). Φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετακινήθηκε χρονικά στις αρχές του έτους, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Πολλοί συναθλητές μου έκαναν προετοιμασία στην Αυστραλία. Εμείς επιλέξαμε τη Μάλτα. Για τους Αυστραλούς είναι η χώρα τους – για ορισμένους εξ αυτών η πόλη τους. Τους κέρδισα εδώ το 2016. Πήγαμε στη Μελβούρνη αρκετές μέρες πριν τον αγώνα, για να δούμε τις εναλλαγές του καιρού και να είμαστε έτοιμοι» δηλώνει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Ο Κοντίδης βρίσκεται εδώ και δύο βδομάδες στην Μελβούρνη ώστε να εξοικειωθεί με τις συνθήκες του αγώνα, οι οποίες είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με το τι αναμένεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είναι το πιο μεγάλο τεστ πριν τους Ολυμπιακούς. Ορισμένοι διεκδικούν προκρίσεις. Όλοι θέλουν να πάνε καλά και για ψυχολογικούς λόγους» σημειώνει ο Παύλος και προσθέτει: «Δεν προετοιμαστήκαμε ειδικά για το Παγκόσμιο. Επιλέξαμε τη Μάλτα όπου οι συνθήκες είναι παρόμοιες με την Ιαπωνία. Στη Μελβούρνη ο κυματισμός μοιάζει πιο πολύ με της Λεμεσού».

Τα αστέρια της διοργάνωσης

Πέραν του Κοντίδη, στον αγώνα λαμβάνουν μέρος άλλοι τέσσερις κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων. Πρώτος ο νυν Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο 2016 Tom Burton, ο οποίος δεν θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού η Αυστραλία επέλεξε να εκπροσωπηθεί στα Laser από τον Matt Wearn (Νο1 στον κόσμο σήμερα), ο οποίος επίσης λαμβάνει μέρος στο Παγκόσμιο – συνολικά οι Αυστραλοί έχουν 24 αθλητές.

Κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων είναι επίσης ο Κροάτης Stipanovic και ο Νεοζηλανδός Meech, όπως επίσης και ο θρυλικός Βραζιλιάνος Robert Scheidt (Χρυσός σε Ατλάντα και Αθήνα, Αργυρός στο Σίδνεϋ) που επέστρεψε πέρσι στην ενεργό δράση. Οι αγώνες φιλοξενούνται στο προάστιο Sandringham, 19χλμ νοτιοανατολικά από τη Μελβούρνη. H θερμοκρασία είναι γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου, αφού στην Αυστραλία την εποχή αυτή είναι καλοκαίρι.

Ο Κοντίδης στέφθηκε πρώτη φορά Πρωταθλητής Κόσμου το 2017 για να επαναλάβει την επιτυχία του το 2018. Το 2016 κέρδισε στη Μελβούρνη το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, σε αγώνα που ήταν και τελικός για τη χρονιά εκείνη. Ο Παύλος Κοντίδης είναι Brand Ambassador της Ayia Napa Marina ενώ τον χορηγούν και για το 2020 η ΟΠΑΠ Κύπρου, η RCB Bank, η Πετρολίνα και το Ίδρυμα Λεβέντη. Στηρίζεται από το Easy Family of Brands, το Stelios Philanthropic Foundation και το VITA Group.

Περισσότερα στο www.pavloskontides.com και στο www.facebook.com/PavlosKontidesOfficial.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ