aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Κοντίδης

Στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Κοντίδης

Στην πόλη Hyères της νότιας Γαλλίας, στα παράλια της Μεσογείου, βρίσκεται ο Παύλος Κοντίδης, προκειμένου να λάβει μέρος στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς. Οι αγώνες στα Laser ξεκινούν την Τρίτη (25/4) και ολοκληρώνονται την Κυριακή (30/4). O Κοντίδης ήταν δεύτερος στο πρώτο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στο Μαϊάμι. Η τριλογία των Παγκοσμίων Κυπέλλων ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, με τον τελικό στο Santander της Ισπανίας.

«Όλα είναι έτοιμα εδώ στο Hyères. Αναμένεται μια πολύ δυνατή μάχη στα Laser, μιας και όλοι οι ελίτ αθλητές είναι εδώ, μεταξύ των οποίων οι κάτοχοι των τριών μεταλλίων στο Ρίο (σ.σ. Burton, Stipanovic, Meech)» δηλώνει από τη Γαλλία ο 27χρονος ιστιοπλόος και προσθέτει: «Προσωπικά είμαι πανέτοιμος. Έχουμε κάνει σωστή προετοιμασία από το Μαϊάμι μέχρι το Hyeres. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι ιστιοδρομίες και η δράση».

Τον Ιανουάριο ο Λεμεσιανός ιστιοπλόος ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαϊάμι, πίσω από τον Γάλλο Jean Baptiste Bernaz και μπροστά από το Βρετανό Lorenzo Brando Chiavarini. Μόλις πριν από δέκα ημέρες ήταν πρώτος στην Ολυμπιακή Εβδομάδα Ιστιοπλοΐας του Σπλιτ, αγώνας που εντάχθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyères.

Στην κατηγορία Laser μετέχουν 59 αθλητές, κάνοντάς την, την πολυπληθέστερη των αγώνων. Συνολικά στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 650 ιστιοπλόοι, σε δέκα Ολυμπιακές και δύο Παραολυμπιακές κατηγορίες, εκπροσωπώντας συνολικά 60 χώρες.

Οι αγώνες στο Hyères μετρούν ιστορία σχεδόν μισό αιώνα, ενώ σύμφωνα με τους διαγωνιζόμενους πρόκειται για μια από τις πιο καλές τοποθεσίες για ιστιοπλοΐα, αφού τα νησάκια που περιβάλλουν τον κόλπο της πόλης, λειτουργώντας ως φυσικοί κυματοθραύστες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ