aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣπουδαίο διπλό και με το δεξί ο Παρνασσός στο νέο πρωτάθλημα (pics)

Σπουδαίο διπλό και με το δεξί ο Παρνασσός στο νέο πρωτάθλημα (pics)

Αγωνιστική των φιλοξενουμένων ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας Ανδρών με τον Παρνασσό και το Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς να επικρατούν σε παιχνίδια θρίλερ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα.

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, το ντέρμπι των τροπαιούχων ο Παρνασσός ήταν ο μεγάλος νικητής αφού επικράτησε με 21-20 του περσινού πρωταθλητή μπαίνοντας με το δεξί στο νέο μαραθώνιο. Η ομάδα του Σάββα Ζωγράφου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, έβγαλε πάθος δύναμη και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Γιώργο Παπακυπριανού που πέτυχε 8 τέρματα αλλά και τον τερματοφύλακα Ταρτίο με τις σπουδαίες επεμβάσεις του κατάφερε να φύγει με το διπλό από το κλειστό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό από το ξεκίνημα μέχρι το φινάλε του. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν συνεχώς κοντά στο σκορ με τον Παρνασσό όμως να παίρνει το προβάδισμα από τα μισά του πρώτου μέρους και να το διατηρεί μέχρι το τέλος. Αν και το ημίχρονο έκλεισε στο 12-10 υπέρ της ομάδας του Στροβόλου, το Ευρωπαϊκό με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε λίγο πριν το φινάλε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με το 17-17 παρ’ όλα αυτά ένα άστοχο πέναλτι από τον Καρκαλάτο που ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων με τα 9 τέρματα που πέτυχε και μια εξαιρετική επέμβαση του Ταρτίου έδωσαν την δυνατότητα στον Παρνασσό να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Στο τελευταίο λεπτό το Ευρωπαϊκό έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση το άστοχο όμως φάουλ – σουτ του Καρκαλάτου σε νεκρό χρόνο έδωσε την δυνατότητα στον Παρνασσό να πανηγυρίσει σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία.

Κατάμεστο ήταν το κλειστό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου από τους φίλους του αθλήματος που απόλαυσαν ένα σπουδαίο ντέρμπι.

Νίκη για Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής την Παρασκευή το βράδυ, το Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς επικράτησε δύσκολα του ΑΠΟΕΛ στο Λύκειο Στροβόλου με 19-18 και ξεκίνησε ιδανικά το νέο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κώστα Κόκκινου έκανε πολύ καλή εμφάνιση και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Σανίν Αλεξάντερ που έκανε σπουδαίες επεμβάσεις και το Μάντζο να πετυχαίνει 8 γκολ πανηγύρισε τη νίκη. Ο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε με πολλούς μικρούς στην σύνθεση του, έκανε την προσπάθεια του παρ’ όλα αυτά δεν μπόρεσε να μπει θετικά στο νέο πρωτάθλημα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο αγώνας Μαυρομμάτης – Προοδευτικός θα οριστεί σε άλλη ημερομηνία μετά από κοινό αίτημα των δύο ομάδων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής:

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Παρνασσός Στροβόλου 20-21

ΑΠΟΕΛ – Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς 18-18

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ