aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑSpecial Olympics: «Μαζί… με δύναμη ψυχής»

Special Olympics: «Μαζί… με δύναμη ψυχής»

Πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα η τελετή έναρξης των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων 2017, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας. Το τελετουργικό άρχισε με την παρέλαση όλων των Σχολείων, Ιδρυμάτων, Σωματείων και Κέντρων, από το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας μέχρι την πλατεία Ευρώπης, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής της Αστυνομίας.

Εκεί, ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Ανδρέας Παναγή, τέλεσε αγιασμό. Στη συνέχεια η Σχολή Χορού «London School of Ballet», μαζί με αθλήτριες των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, προχώρησαν στο τελετουργικό κομμάτι, με χορογραφία που επιμελήθηκε η ιδιοκτήτρια της Σχολής, Βίκυ Αγαπίου. Ακολούθησε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, το άναμμα του βωμού και η είσοδος της σημαίας των Ειδικών Ολυμπιακών. Μετά από την έπαρση της σημαίας, η κ. Τραχωνίτου ερμήνευσε τον ύμνο των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου.

Στη συνέχεια, αφού ακολούθησε ο χαιρετισμός και η ορκωμοσία των αθλητών, ο χαιρετισμός του προέδρου του ΚΟΑ, Κλεάνθη Γεωργιάδη, και της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Ελένης Ρωσσίδη, ενώ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας κήρυξε επίσημα την έναρξη των αγώνων. Αποκορύφωμα της τελετής ήταν το καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής, το οποίο ανάλαβαν ο μουσικοσυνθέτης Άριστος Μοσχοβάκης και η Στέλλα Γεωργιάδου. Οι αθλητές μας έμειναν κατενθουσιασμένοι και διασκέδασαν με τα τραγούδια τους.

Με σύνθημα «Μαζί…με δύναμη ψυχής» οι αθλητές μας θα δώσουν και πάλι τον καλύτερο τους εαυτό, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα άτομα με νοητική αναπηρία αξίζουν και δικαιούνται μια ίση μεταχείριση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Στους αγώνες έχουν προσκληθεί και τα Special Olympics Hellas, που θα συμμετάσχουν με 34 άτομα, στα αγωνίσματα του στίβου και της κολύμβησης.

Όσο αφορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα, οι αγώνες άρχισαν επίσημα την περασμένη Παρασκευή με το «Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές»/ ΜΑΤP (αθλητές με κινητικές δυσκολίες) και συνεχίζονται ως εξής: Δευτέρα και Τρίτη (8-9 Μαΐου) έγιαν τα αγωνίσματα του στίβου στο ΓΣΖ, την σήμερα θα γίνει το άθλημα της κολύμβησης στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας και αύριο η ποδηλασία στο ΓΣΠ. Όλες οι ημερίδες διεξάγονται από τις 09:00-13:00

Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Παρασκευή με την ενοποιημένη ημερίδα Floor ball, στην οποία θα συμμετάσχουν αθλητές των Ειδικών Ολυμπιακών μαζί με πολιτικούς πρόσφυγες. Στα πλαίσια της τελετής λήξης (12/5), ο Δήμος Λάρνακας θα δεξιωθεί όλους τους αθλητές και τους συνοδούς/προπονητές τους στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λάρνακας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ