aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοποβολή: Οι Κύπριοι αθλητές κέρδισαν τη «Μάχη της Κρήτης»

Σκοποβολή: Οι Κύπριοι αθλητές κέρδισαν τη «Μάχη της Κρήτης»

Δεκατρία μετάλλια (6 χρυσά, 6 αργυρά κι ένα χάλκινο), ήταν η συνολική συγκομιδή της κυπριακής αποστολής στους φετινούς Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής για το «Κύπελλο Μάχης της Κρήτης», που έγιναν στο εθνικό σκοπευτήριο Χανίων το περασμένο Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου.

Με τις επιτυχίες τους αυτές, οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την ιστορική επέτειο κι έκαναν το καλύτερο μνημόσυνο στον αείμνηστο πρόεδρο της ΣΚΟΚ και της ΣΚΟΛΕΥ Λάκη Ψημολοφίτη, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένοι οι φετινοί αγώνες.

Τα έξι χρυσά μετάλλια εξασφάλισαν, οι Αδάμος Σελίπας στο τραπ ανδρών, Αλέξανδρος Χριστοφόρου στο αεροβόλο τουφέκι εφήβων, Άρτεμις Παντελή στο αεροβόλο τουφέκι νεανίδων, Άλεξ Καμούγερος στο αεροβόλο πιστόλι εφήβων, Παναγιώτα Χαραλάμπους στο αεροβόλο πιστόλι κορασίδων και Χάρης Χαρή στο αεροβόλο τουφέκι παίδων.

Αργυρά μετάλλια εξασφάλισαν, η ομάδα τραπ του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας (Αδάμος Σελίπας, Ευτύχιος Σωτηρίου και Πέτρος Ανδρέου), η Ειρήνη Παντελή στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών, ο Μιχάλης Μιχαήλ στο αεροβόλο τουφέκι εφήβων, ο Κωνσταντίνος Λοϊζίδης στο σκητ εφήβων και ο Στυλιανός Γρηγορίου στο αεροβόλο τουφέκι παίδων.

Ένα χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε ο Αλέξανδρος Πολυκάρπου στο αεροβόλο τουφέκι εφήβων, εκεί όπου στο βάθρο ανέβηκαν τρεις Κύπριοι αθλητές (Χριστοφόρου, Μιχαήλ και Πολυκάρπου).

Στη διάρκεια της τελετής λήξης των αγώνων, μίλησαν ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Παύλος Κανελλάκης και οι πρόεδροι των δυο σωματείων της Κρήτης που διοργάνωσαν τους αγώνες, Νίκος Καραμπινάκης (ΒΑΡΔΑΣ) και Μανώλης Κουριδάκης (ΣΚΟΛΕΚ), οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο σκεπτικό της αφιέρωσης των αγώνων στη μνήμη του Λάκη Ψημολοφίτη και εξήραν την προσφορά του στην κυπριακή και την ελληνική σκοποβολή τόσο ως αθλητή όσο και ως αξιωματούχου.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας Λουκάς Ψημολοφίτης ευχαρίστησε τη ΣΚΟΕ και τους δυο συλλόγους, για τη φιλοξενία που πρόσφεραν στην κυπριακή αποστολή και για τη διοργάνωση των αγώνων στη μνήμη του πατέρα του. Η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας, απένειμε τιμητικές πλακέτες στους νικητές των έξι αγωνισμάτων, καθώς και στη ΣΚΟΕ, στη ΣΚΟΛΕΚ και στο Σκοπευτικό Σύλλογο «Ο ΒΑΡΔΑΣ» Χανίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ