aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοποβολή: Ο Σοφοκλέους κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

Σκοποβολή: Ο Σοφοκλέους κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

Με τον αγώνα για το «Κύπελλο Λάρνακας» άνοιξε η αυλαία του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΟΠΑΠ στο αγώνισμα του τραπ, τον οποίο διοργάνωσε ο Σκοπευτικός Όμιλος Λάρνακας το περασμένο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου της πόλης του Ζήνωνα. Ο αγώνας διεξήχθη με βάση τους νέους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF και οι αθλητές που αγωνίστηκαν στον τελικό είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη νέα αυτή εμπειρία.

Με την ολοκλήρωση του προκριματικού αγώνα, ο Τουρκοκύπριος Νιχάτ Ακτερζί της Σκοπευτικής Οργάνωσης Αμμοχώστου, πέρασε τον τελικό με το ψηλότερο αποτέλεσμα (117/125) και ακολούθησε ο Άδωνης Μυλωνάς της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας με 115/125. Ο συναθλητής του στη ΣΚΟΛΕΥ Παύλος Κουτσόφτας και ο Βλατισλάβ Καζατάεβ του ΣΚΟΛΑΡ πέρασαν με 113/125 και την εξάδα του τελικού συμπλήρωσαν οι Μάριος Σοφοκλέους της ΣΚΟΛΕΥ με 111/125 και Ανδρέας Μακρής (ΣΚΟΕΠΑ) 110/125.

Με βάση τους νέους κανονισμούς, ο Παύλος Κουτσόφτας αποχώρησε από τον πρώτο γύρο με το χαμηλότερο αποτέλεσμα 14/20 και περιορίστηκε στην έκτη θέση, ενώ μετά από κάθε επόμενο γύρο των 10 βολών αποχώρησαν κατά σειρά οι Βλάτισλαβ Καζατάεβ (24/30), Ανδρέας Μακρής (31/40) και Άδωνης Μυλωνάς (35/50), ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση και εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο. Στη «μονομαχία» του χρυσού μεταλλίου ο Μάριος Σοφοκλέους επικράκτησε του Νιχάτ Ακτερζί με 44/60, έναντι 43/50 πήρε την πρώτη του νίκη και μπήκε με το … δεξί στο πρωτάθλημα.

Στην κατηγορία των εφήβων πρώτευσε ο Πέτρος Αναστασίου του ΣΚΟΛΑΡ με 103/125, ενώ στους βετεράνους πρώτος κατετάγη ο Γιώργος Έλληνας της ΣΚΟΛΕΜ με 101/125. Τέλος στο νέο αγώνισμα του παραολυμπιακού τραπ κέρδισε ο Νεόφυτος Νικολάου της ΣΚΟΛΕΥ, ο οποίος αγωνίζεται σε τροχοκάθισμα. Ο νεαρός αθλητής πέτυχε 79/125.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ