aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοποβολή: Ο «παλιός» είναι… εδώ!

Σκοποβολή: Ο «παλιός» είναι… εδώ!

Δεν είναι μόνο η… αγάπη που «χρόνια δεν κοιτά»! Ο 43χρονος σήμερα πρωταθλητής μας Αντώνης Ανδρέου σε κάθε ευκαιρία μας επιβεβαιώνει πως «χρόνια δεν κοιτά» ούτε η σκοποβολή… Τελευταία, αλλά όχι έσχατη, επιβεβαίωση του πιο πάνω αξιώματος αποτελεί η επιτυχία του διεθνή σκοπευτή της ΣΚΟΕΠΑ στον πρωταθληματικό αγώνα σκητ για το «Κύπελλο Πάφου», όπου πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με νέο παγκύπριο ρεκόρ στον τελικό με 55/60! Ο αγώνας ήταν ο δεύτερος του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΟΠΑΠ κι έγινε στις εγκαταστάσεις του επαρχιακού σκοπευτηρίου της Πάφου το περασμένο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου.

Βέβαια, ο Αντώνης Ανδρέου και οι … «συν αυτώ» προσπάθησαν να μας αποδείξουν και κάτι άλλο. Πως η σκοποβολή (τουλάχιστο στην Κύπρο) είναι και υπόθεση … γονιδίων και DNA! Αφού στον ίδιο αγώνα,  πέρα από τη νίκη του πατέρα, η πρώτη κόρη Παναγιώτα Ανδρέου αγωνίστηκε στον τελικό του σκητ γυναικών και κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο, η δεύτερη κόρη Σωτηρία Ανδρέου ήταν η νικήτρια στις νεάνιδες (και τρίτη μεταξύ των γυναικών), ενώ και ο μικρός γιος Σωτήρης Ανδρέου πρώτευσε στην κατηγορία των παίδων και ήταν δεύτερος στη Β’ κατηγορία του σκητ.

Στον τελικό του αγώνα για το «Κύπελλο Πάφου» επικεφαλής πέρασε ο πρωταθλητής του ΣΚΟΛΑΡ Ανδρέας Χάσικος που πέτυχε 121/125 στον προκριματικό και ακολούθησε ο νεαρός Στέφανος Νικολαΐδης της ΣΚΟΛΕΜ με 119/125, ενώ άλλοι τρεις αθλητές, οι Νικόλας Βασιλείου (ΣΚΟΛΕΥ), Αντώνης Ανδρέου (ΣΚΟΕΠΑ) και Δημήτρης Κωνσταντίνου (ΣΚΟΠΑΦ) πέρασαν στον τελικό με 117/125. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Τάσος Χαπέσιης της ΣΚΟΛΕΥ με 115/125, ο οποίος ακολούθως αποχώρησε από τον πρώτο γύρο του τελικού με 14/20.

Στη συνέχεια απεχώρησαν οι Στέφανος Νικολαΐδης με 25/30 και Νικόλας Βασιλείου με 34/40, ενώ ο Ανδρέας Χάσικος εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο με 43/50. Στη «μονομαχία» του χρυσού μεταλλίου αγωνίστηκαν ο Αντώνης Ανδρέου και ο νικητής του πρώτου φετινού αγώνα Δημήτρης Κωνσταντίνου, για να κερδίσει τελικά τον αγώνα ο Αντώνης με 55/60 έναντι 54/60 του Δημήτρη. Ο νεαρός Νικόλας Βασιλείου, με το 117/125 που πέτυχε εξασφάλισε την πρώτη θέση στην Α’ κατηγορία των εφήβων, ενώ στη γενική κατάταξη και στους έφηβους της Β’ κατηγορίας πρώτευσε ο Εμμανουήλ Παπαδόπουλος του ΣΚΟΛΑΡ με 110/125.

Η πρωταθλήτρια της ΣΚΟΛΕΜ Άντρη Ελευθερίου, πέτυχε το 2 στα 2 στο φετινό πρωτάθλημα αφού μετά τη νίκη της στον πρώτο αγώνα για το «Κύπελλο Λάρνακας» εξασφάλισε και την πρώτη θέση στο «Κύπελλο Πάφου». Η διεθνής σκοπεύτριά μας πέρασε επικεφαλής στον τελικό του σκητ γυναικών μαζί με την Παναγιώτα Ανδρέου της ΣΚΟΕΠΑ με 67/75, για να πάρει τελικά τη νίκη με 51/60 έναντι 50/60 της Παναγιώτας. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η νικήτρια των νεανίδων Σωτηρία Ανδρέου με 60/75 στον προκριματικό και 37/50 στον τελικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ