aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοποβολή: O Εγγλεζούδης τους έδειξε… την πλάτη του

Σκοποβολή: O Εγγλεζούδης τους έδειξε… την πλάτη του

Μπορεί να μην είναι πρωτόγνωρο στους φίλους της σκοποβολής, ένας 16χρονος να κερδίζει αγώνα απέναντι σε πρωταθλητές και διεθνείς αντιπάλους του… Κάθε φορά όμως που συμβαίνει αποτελεί «είδηση»! Είδηση αποτελούσε όταν ο μικρός τότε (1990) Αντώνης Ανδρέου κέρδιζε τα «μεγάλα» ντουφέκια της εποχής, όπως και όταν δέκα χρόνια μετά, ο νεαρός Γιώργος Αχιλλέως επιτύγχανε τις δικές του διακρίσεις απέναντι στους μεγαλύτερούς του…

Και βεβαίως είδηση ήταν και πριν 2-3 χρόνια όταν ο «μικρός ήρωας» Νικόλας Βασιλείου (που ακόμα συνεχίζει στην κατηγορία των εφήβων) έδειχνε «πλάτη» στα κορυφαία ντουφέκια του κυπριακού σκητ! Έτσι και στον τελευταίο αγώνα για το «Κύπελλο Κερύνειας», μεγάλη είδηση αποτελεί η τεράστια επιτυχία του 16χρονου Πέτρου Εγγλεζούδη, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη απέναντι στα μεγάλα και γνωστά ονόματα της κυπριακής σκοποβολής!

Και η όλη επιτυχία του νεαρού, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αίγλη αν παρακολουθήσουμε την όλη πορεία του στον αγώνα. Ο νεαρός την πρώτη μέρα με 71/75 βρισκόταν εκτός εξάδας, ενώ τη δεύτερη μέρα με 48/50 και 119/125 βρέθηκε ισόβαθμος στην πέμπτη θέση με άλλους τέσσερις σκοπευτές για να κερδίσει την είσοδό του στον τελικό σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου», αφήνοντας εκτός τελικού τους διεθνείς μας Γιώργο Αχιλλέως και Σωτήρη Αντωνίου.

Στη συνέχεια, απέναντι στους Γιώργο Καζάκο (122/125), Δημήτρη Κωνσταντίνου (121/125), Μενέλαο Μιχαηλίδη (121/125), Τάσο Χαπέσιη (120/125) και Νικόλα Βασιλείου (119/125) «ξεδίπλωσε» το ταλέντο και την αγωνιστική του ετοιμότητα και «καθάρισε» τον αγώνα! Πρώτος από τον τελικό αποχώρησε ο Τάσος Χαπέσιης (ΣΚΟΛΕΫ) με 16/20 και ακολούθησαν οι Γιώργος Καζάκος (ΣΚΟΕΠΑ) με 25/30 και Μενέλαος Μιχαηλίδης με 35/40.

Ο νεαρός Νικόλας Βασιλείου (ΣΚΟΛΕΫ) με 42/50 εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στη «μονομαχία» για το χρυσό μετάλλιο αγωνίστηκαν ο νεαρός Πέτρος Εγγλεζούδης (ΣΚΟΛΕΜ) και ο διεθνής Δημήτρης Κωνσταντίνου (ΣΚΟΠΑΦ). Οι 60 δίσκοι του τελικού δεν στάθηκαν αρκετοί για να αναδείξουν τον νικητή, αφού οι δυο «μονομάχοι» βρέθηκαν ισόβαθμοι με 54/60. Στη νέα μονομαχία του «ξαφνικού θανάτου» που οδηγήθηκαν τα πράγματα, ο Πέτρος Εγγλεζούδης επιδεικνύοντας τεράστια ψυχραιμία και ευστοχία, εξασφάλισε τη νίκη με 8/8 έναντι 7/8 του Δημήτρη που περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο.

Ο αγώνας για το «Κύπελλο Κερύνειας» ήταν ο πέμπτος του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΟΠΑΠ κι έγινε στις εγκαταστάσεις του «Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Κύπρου – Λάκης Ψημολοφίτης» με αθλοθέτη την εταιρία Φίλιππος Κωνσταντινίδης Λτδ, αντιπροσώπους των ιταλικών όπλων BERETTA.

Στη Β’ κατηγορία, την πρώτη θέση πήρε ο Τουρκοκύπριος Μεχμέτ Σαμπατζί της ΣΚΟΑΜ με 115/125, ενώ στους Έφηβους, ο Νικόλας Βασιλείου ήταν ο νικητής στην Α’ κατηγορία με 119/125 και ο Εμμανουήλ Παπαδόπουλος του ΣΚΟΛΑΡ στη Β’ κατηγορία με 112/125. Στην κατηγορία των παίδων, ο μικρός Σωτήρης Ανδρέου της ΣΚΟΕΠΑ πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με 105/125.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ