aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοποβολή: Μέρα χαμένων ευκαιριών…

Σκοποβολή: Μέρα χαμένων ευκαιριών…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Μπορεί το περασμένο Σαββατοκύριακο να ήταν οι μέρες των μεγάλων επιτυχιών της κυπριακής σκοποβολής στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής στο Λονάτο (3 χρυσά μετάλλια κι ένα αργυρό), όμως η Δευτέρα ήταν η μέρα των χαμένων ευκαιριών για τους διεθνείς σκοπευτές μας.

Αρχίζοντας από τους αθλητές μας του μικτού σκητ, Άντρη Ελευθερίου και Νικόλα Βασιλείου, οι οποίοι ξεκίνησαν πολύ καλά το νέο «παιγνίδι» της ESC, με 24/25 ο καθένας, όμως στη δεύτερη πούλα είχε 3 απώλειες η Άντρη (22/25) και δυο απώλειες ο νεαρός Νικόλας (23/25), ολοκληρώνοντας τον ημιτελικό με 93/100.

Αποτέλεσμα που τους έφερε ισόβαθμους με άλλες τρεις χώρες (Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία) τις οποίες απέκλεισαν σε αγώνα σιουτ οφ και εξασφάλισαν θέση στον ημιτελικό. Εκεί όμως «κλότσησαν» την ευκαιρία για να μπουν στη διεκδίκηση των μεταλλίων, αφού δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την απώλεια των 5 δίσκων στους τρεις πρώτους βατήρες από το δίδυμο των Τσέχων (19/24) και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια με ισοβαθμία.

Οι Τσέχοι, Γιαν Σίχρα και Λιπούς Γιαχότοβα, τελικά κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το χρυσό πήρε η Ιταλία με τους Ρικάρντο Φιλιππέλι και Ντιάνα Μπακόσι και το αργυρό η Γαλλία, με τους Αντονί Τεράς και Λουσί Αναστασίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον νεαρό Νικόλα Βασιλείου, αυτή ήταν η «παρθενική» του παρουσία (και μάλιστα μη προγραμματισμένη), ενώ η πρωταθλήτριά μας Άντρη Ελευθερίου είχε αγωνιστεί και πέρσι στο Μπακού, όπου μαζί με τον Γιώργο Αχιλλέως είχαν εξασφαλίσει και το μοναδικό μετάλλιο της ΣΚΟΚ (αργυρό) στους αγώνες της Ευρώπης.

Στο διπλό τραπ, ο πρωταθλητής μας Στέφανος Θεοδότου, «άγγιξε» την είσοδο στον ημιτελικό, όμως έμεινε εκτός για δύο δίσκους. Ο διεθνής σκοπευτής μας που ολοκλήρωσε τον προκριματικό αγώνα με 135/150 (στον ημιτελικό πέρασαν αθλητές με 137/150) τα έχει βασικά με τον εαυτό του και τη δεύτερη πούλα όπου είχε πέντε άστοχες βολές (25/30).

Ο δεύτερος διεθνής μας Τζιοβάννης Σαββίδης ολοκλήρωσε τον προκριματικό αγώνα με 123/125 και περιορίστηκε στην 20ή θέση της βαθμολογίας. Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα εξασφάλισε ο Ρώσος ολυμπιονίκης Βασίλι Μοσίν που κέρδισε στον μεγάλο τελικό τον Ιταλό παγκοσμιονίκη Ντανιέλε Ντι Σπίνιο, ενώ για το χάλκινο μετάλλιο είχαμε τον «βρετανικό εμφύλιο» όπου ο Χόλι Κάουγορντ κέρδισε τον συμπατριώτη του Τιμ Κνιλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ