aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοποβολή: Έκτη στο Μπακού η Παναγιώτα Ανδρέου

Σκοποβολή: Έκτη στο Μπακού η Παναγιώτα Ανδρέου

Ο αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), ήταν η τέταρτη και τελευταία φετινή παγκόσμια διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF και σ’ αυτόν η ΣΚΟΚ συμμετείχε με οκτώ αθλητές (6 στο σκητ και 2 στο τραπ).

Όλοι σχεδόν οι αθλητές μας είχαν καλή παρουσία στον αγώνα, όμως ιδιαίτερα ξεχώρισαν το 73/75 και η έκτη θέση της πρωταθλήτριάς μας Παναγιώτας Ανδρέου στο σκητ γυναικών και το 121/125 του νεαρού Νικόλα Βασιλείου, ο οποίος στην πρώτη του διεθνή παρουσία με τους άνδρες έμεινε εκτός τελικού του σκητ για ένα δίσκο.

Στο σκητ γυναικών, η Παναγιώτα Ανδρέου ολοκλήρωσε τον προκριματικό αγώνα με 73/75 και πέρασε επικεφαλής στον ημιτελικό, εκεί όπου η πρωταθλήτριά μας είχε 6 άστοχες βολές και με 10/16 έμεινε στην έκτη θέση.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε η Αμερικανίδα Άμπερ Ίγκλις, ενώ στις άλλες δυο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν δυο Ιταλίδες αθλήτριες, η Χιάρα Καϊνέρο (αργυρό) και η Σιμόνα Σκοτσέττι (χάλκινο). Οι άλλες δυο αθλήτριες μας, Κωνσταντία Νικολάου (69/75) και Λουίζα Θεοφάνους (65/75) τερμάτισαν στην 10η και 24η θέση αντίστοιχα.

Στο σκητ ανδρών, όπου στον ημιτελικό πέρασαν αθλητές με 122/125, ο Ελλαδίτης πρωταθλητής Νίκος Μαυρομμάτης μπήκε επικεφαλής με 124/125, όμως τελικά περιορίστηκε στην πέμπτη θέση με 13/16. Ο έφηβος πρωταθλητής μας Νικόλας Βασιλείου που έμεινε εκτός τελικού για ένα δίσκο (121/125), κατέλαβε τελικά την 11η θέση.

Οι πρωταθλητές μας Αντώνης Ανδρέου και Γιώργος Αχιλλέως, ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 120/125 και τερμάτισαν στη 19η και 22η θέση αντίστοιχα. Χρυσός νικητής στο σκητ ανδρών ανεδείχθη ο Ρώσος Νικολάι Τέμπλιν, ενώ ο Αιγύπτιος Άζμι Μεχέλπα εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο και ο Ιταλός Ταμάρο Κασάντρο το χάλκινο.

Στο αγώνισμα του τραπ, η ΣΚΟΚ συμμετείχε με δυο αθλητές. Στους άνδρες, ο Άδωνης Μυλωνάς με 114/125 κατετάγη 40ός και στις γυναίκες η Γεωργία Κωνσταντινίδη τερμάτισε στην 27η θέση με 64/75. Το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε ο Ιταλός Γιαν – Μάρκο Μπέρτι και στις γυναίκες η Φιλανδή Σατού Μακέλα – Νουμέλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ