aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοποβολή: Δεύτερο μετάλλιο με γυναικείο… άρωμα!

Σκοποβολή: Δεύτερο μετάλλιο με γυναικείο… άρωμα!

Και δεύτερο μετάλλιο για την Κύπρο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής, με γυναικείο … άρωμα! Αυτή τη φορά ήταν η εθνική μας ομάδα του σκητ γυναικών με τις Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου, που μπορεί να μην κατάφεραν να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» (χρυσό στην περσινή διοργάνωση), κατάφεραν όμως να ανεβούν ξανά στο βάθρο, εξασφαλίζοντας το χάλκινο μετάλλιο της κορυφαίας πανευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τα κορίτσια μας, που στον προκριματικό τερμάτισαν στην τρίτη θέση, πέρασαν από τα προημιτελικά κερδίζοντας την ομάδα της Σλοβακίας, ενώ έχασαν στα ημιτελικά από την πολύ δυνατή ομάδα της Ιταλίας και αγωνίστηκαν στον μικρό τελικό με την Πολωνία την οποία κέρδισαν με 40/48, έναντι 39/48 της ομάδας των Πολωνέζων. Το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε η Ιταλία που κέρδισε άνετα στο μεγάλο τελικό την Ουκρανία με 40/48 έναντι 34/48 των Ουκρανέζων. Οι Ιταλίδες πριν τον μεταξύ μας αγώνα κέρδισαν στα προημιτελικά την ομάδα της Τσεχίας.

Στο σκητ ανδρών και εφήβων που χθες (Δευτέρα) οι αθλητές έριξαν τους πρώτους 75 δίσκους, οι διεθνείς μας στην πλειοψηφία τους βρίσκονται μέσα στους στόχους τους, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Στο σκητ ανδρών, ο Δημήτρης Κωνσταντίνου με δυο απώλειες (73/75) βρίσκεται ισόβαθμος στη δεύτερη θέση με άλλους τέσσερις σκοπευτές, ενώ προηγείται ο Ρώσος Αντόν Αστάκοβ με 74/75.

Ο Γιώργος Αχιλλέως με 71/75 βρίσκεται στη 13η θέση και τρεις δίσκους μακριά από την κορυφή, ενώ ο Τάσος Χαπέσιης με 68/75 έπεσε στην 31η θέση και αυτό που μπορεί να κάνει στη συνέχεια, είναι με μια καλή δεύτερη μέρα να συμβάλει στην ομαδική επιτυχία της εθνικής μας ομάδας. Την πρώτη μέρα, η εθνική των ανδρών συγκέντρωσε 212/225 και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, ένα δίσκο πίσω από την Ιταλία (213) και δυο πάνω από την Ελλάδα (210). Στην ομαδική κατάταξη προηγείται η Ρωσία με 218/225 και ακολουθούν με 215/225 οι ομάδες της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Στο σκητ εφήβων ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης Νικόλας Βασιλείου βρίσκεται επικεφαλής με 73/75, ενώ οι άλλοι δυο νεαροί διεθνείς μας Πέτρος Εγγλεζούδης και Χριστόδουλος Κόκκινος, με 68/75 ο καθένας, ισοβαθμούν στη 13η θέση μαζί με άλλους τέσσερις αθλητές. Η εθνική μας ομάδα των εφήβων με 209/225 ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση μαζί με την Ιταλία και ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Τουρκία με 204/225. Επικεφαλής είναι η ομάδα της Δανίας με 212/225.

Ο αγώνας των αδρών και των εφήβων θα ολοκληρωθεί σήμερα με τους τελευταίους 50 δίσκους και τη διεξαγωγή των τελικών. Αύριο θα γίνει ο αγώνας των ζευγαριών (MIXED TEAM), όπου η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από δυο ομάδες. Το πρώτο «ζεύγος» θα αποτελείται από τους Δημήτρη Κωνσταντίνου και Άντρη Ελευθερίου και το δεύτερο από τους Γιώργο Αχιλλέως και Παναγιώτα Ανδρέου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ