aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοποβολή: Χρυσό και αργυρό με… άρωμα γυναίκας!

Σκοποβολή: Χρυσό και αργυρό με… άρωμα γυναίκας!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Τα πρώτα «καλά μαντάτα» από τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής ήρθαν από τις αθλήτριές μας στο σκητ, οι οποίες κατέκτησαν τα δυο πρώτα μετάλλια (χρυσό και αργυρό) για την Κύπρο!

Με 209 επιτυχίες στους 225 δίσκους, οι διεθνείς σκοπεύτριές μας «καθάρισαν» εύκολα τις αντιπάλους τους στην ομαδική κατάταξη και αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης για το 2016! Με τέσσερις δίσκους διαφορά (205/225) η ομάδα της «οικοδέσποινας» Ιταλίας τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε η ομάδα της Σλοβακίας με 204/225.

Για να φθάσει η εθνική μας ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, έδωσαν το καλό εαυτό τους και οι τρεις διεθνείς αθλήτριές μας, όμως (κακά τα ψέματα), η Κωνσταντία Νικολάου χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτό και να τραβήξει… κουπί φτάνοντας στο εκπληκτικό 73/75 (25+24+24), αποτέλεσμα που της έδωσε το δικαίωμα να περάσει τρίτη στον ημιτελικό, πίσω από την Ιταλίδα Ολυμπιονίκη Χιάρα Καϊνέρο (75/75) και τη Βρετανίδα παγκοσμιονίκη Έλενα Έλλεν (74/5).

Οι άλλες δυο πρωταθλήτριες μας Άντρη Ελευθερίου και Παναγιώτα Ανδρέου ισοβάθμησαν στη δέκατη θέση στη γενική κατάταξη με 68/100. Στον ημιτελικό, η αθλήτριά μας που είχε 4 απώλειες (11/16), χρειάστηκε να κερδίσει δυο αντιπάλους σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» για να περάσει στον μεγάλο τελικό απέναντι στην έμπειρη Χιάρα Καϊνερο, από την οποία έχασε το χρυσό μετάλλιο με 12/16 έναντι 15/16 της Ιταλίδας. Αυτό ήταν και το πρώτο ατομικό μετάλλιο της αθλήτριάς μας σε κορυφαία πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια διοργάνωση.

(2)-SKEET-WOMEN

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ