aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣκοποβολή: Άδωνης και Γεωργία το «ζεύγος» της Κύπρου

Σκοποβολή: Άδωνης και Γεωργία το «ζεύγος» της Κύπρου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Το αγώνισμα που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά πέρσι στους Α’ Ευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής στο Μπακού (μικτός αγώνας), όπου η ΣΚΟΚ με τους Γιώργο Αχιλλέως και Άντρη Ελευθερίου εξασφάλισε το μοναδικό της μετάλλιο στο σκητ (αργυρό), υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Σκοποβολής και από φέτος θα περιλαμβάνεται στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.

Η κάθε χώρα συμμετέχει στο κάθε αγώνισμα με ένα ζεύγος αθλητών (άνδρα και γυναίκα) που αγωνίζονται σε σύνολο 75 δίσκων ο καθένας και στη συνέχεια διεξάγονται οι τελικοί. Σήμερα στο διεθνές σκοπευτήριο του Λονάτο θα διεξαχθεί ο αγώνας του μικτού τραπ και για πρώτο κυπριακό «ζεύγος» που θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στο αγώνισμα, έχουν επιλεγεί από τη ΣΚΟΚ οι διεθνείς μας Άδωνης Μυλωνάς και Γεωργία Κωνσταντινίδου. Ευχή όλων εδώ στο Λονάτο, είναι η «παρθενική» προσπάθεια των αθλητών μας να ανταμειφθεί επί των βατήρων.

Εν τω μεταξύ, η νεαρή μητέρα Σουζάνα Στεφεσέκοβα από τη Σλοβακία ήταν τελικά η «χρυσή» νικήτρια στο τραπ γυναικών που ολοκληρώθηκε προχθές. Το αργυρό μετάλλιο εξασφάλισε η Ιταλίδα Σιλβάνα Στάγκο και το χάλκινο η Φατίμα Γκάλβεθ από την Ισπανία.

Η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου, πολύ πίσω από τον καλό εαυτό της (58/75) περιορίστηκε στην 33η θέση ανάμεσα σε 38 αθλήτριες. Με την ολοκλήρωση της τελευταίας της πούλας, η πρωταθλήτριά μας έφυγε με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο της πόλης με πόνους στη μέση, γεγονός που την κράτησε για τέσσερις περίπου ώρες στο νοσοκομείο.

Απ’ εκεί και πέρα, οι άνδρες και οι έφηβοι αθλητές μας στο τραπ, μια στροφή πριν το τέλος (100 δίσκοι) συγκέντρωσαν τα ακόλουθα αποτελέσματα. Στους έφηβους όπου προηγείται ο Βούλγαρος Μαρίν Κιρίλοβ με 97/100, ο Πέτρος Αναστασίου πέτυχε 85/100, ο Μιχάλης Ηλία 81/100 και ο Ευτύχιος Σωτηρίου 74/100. Στους άνδρες, όπου το προβάδισμα έχει ο Τσέχος Γίρι Λίπτακ με 99/100, ο Παύλος Κουτσόφτας συγκεντρώνει 92/100, ο Γιάννης Αηλιώτης 90/100 και ο Άδωνης Μυλωνάς 89/100.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ