aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ«Σκόπιμη αποσυναρμολόγηση της ξύλινης πρόσβασης των ιστιοπλόων και ΑΜΕΑ»

«Σκόπιμη αποσυναρμολόγηση της ξύλινης πρόσβασης των ιστιοπλόων και ΑΜΕΑ»

Tην έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Ιστιοπλοΐας Λεμεσού προκάλεσε αποσυναρμολόγηση και απομάκρυνση της ξύλινης πρόσβασης των ιστιοπλόων και ΑΜΕΑ από τη θέση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-επιστολή του Συνδέσμου

«Αξιότιμοι κύριοι,

Επικοινωνούμε μαζί σας μέσω αυτής της επιστολής, για να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση που νιώσαμε ως Σύνδεσμος όταν, μετά την καραντίνα, προσήλθαμε στον Όμιλο και είδαμε με έκπληξη, αρχικά, τη σκόπιμη αποσυναρμολόγηση και απομάκρυνση της ξύλινης πρόσβασης των ιστιοπλόων και ΑΜΕΑ από τη θέση της. Την έκπληξη μας διαδέχτηκαν αισθήματα απογοήτευσης και θυμού όταν παρατηρήσαμε ότι αυτή η πρόσβαση όχι μόνο αποσυναρμολογήθηκε και απομακρύνθηκε αλλά και σκόπιμα καταστράφηκε με σκοπό μάλλον να μην μπορεί κανείς να την επανατοποθετήσει.

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχει σταθεί πάντα υποστηρικτής των έργων και δραστηριοτήτων του Ομίλου μέσα από χρηματοδοτήσεις και εθελοντικές εργασίες κάθε φορά που του του έχει ζητηθεί από τους ιθύνοντες του Ομίλου. Ο Σύνδεσμος μας ήταν αυτός που με συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΛΕ κατάφερε μέσα από επίσημες διεργασίες και επαφές με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Μεταφορών και σε συνεργασία με τη Διευθύντρια Δημόσιων Έργων όπως επίσης και με την ενημέρωση της Επαρχιακής Διοίκησης, να μας παραχωρηθεί η ξυλεία της αποβάθρας που θα αποσυναρμολογείτο και που βρισκόταν μπροστά από τον Όμιλο έτσι ώστε να φτιάξουμε αυτή την πρόσβαση.

Η ανάγκη κατασκευής αυτής της πρόσβασης προήλθε όταν είχαμε διαπιστώσει, τόσο εμείς όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο, ότι οι λουόμενοι αγνοούσαν (λόγω έλλειψης σηματοδότησης) ότι το συγκεκριμένο σημείο ήταν ο χώρος διέλευσης σκαφών του τμήματος Ιστιοπλοΐας και ως εκ τούτου κινδύνευαν με τραυματισμό εφόσον χρησιμοποιούσαν το χώρο αυτό ως σημείο ξεκούρασης τους στην παραλία. Προηγούμενες σηματοδοτήσεις που είχαν τοποθετηθεί εκεί από τις αρμόδιες αρχές είχαν πολλές φορές αφαιρεθεί και καταστραφεί από άτομα που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο χώρο ακριβώς μπροστά από τη βεράντα μελών του ομίλου ως μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου.
Συνεπώς, η κατασκευή αυτής της πρόσβασης μέσα από αυτή τη ξύλινη ράμπα εξυπηρετούσε αφενός τους αθλητές της Ιστιοπλοΐας και αφετέρου και εξίσου σημαντικό, τα μέλη μας που είναι ΑΜΕΑ και τα οποία μέσω αυτής της πρόσβασης μπορούσαν πια, μετά από πολλά χρόνια, να απολαύσουν τη θάλασσα κάτι που μας ώθησε ακόμη περισσότερο στην επιθυμία για κατασκευή της.

Παρόλο που αυτή η πρόσβαση φτιάχτηκε με έξοδα και εθελοντική εργασία των μελών του Συνδέσμου μας (οι οποίοι εργάζονταν για πολλές μέρες) δεν φάνηκε φαίνεται να είναι σεβαστό από μια άλλη ομάδα ατόμων (λυπάμαι να σημειώσω ότι κάποιοι από αυτή την ομάδα είναι μέλη του Ομίλου και υπήρξαν και μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο) η οποία «ενοχλήθηκε» καθώς η πρόσβαση αυτή δυσκόλευε το πρωινό ποδοσφαιρικό τους παιχνίδι. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πολλές φορές αποπειραθεί να συκοφαντήσει το συγκεκριμένο έργο είτε διασύροντας τον Όμιλο στα ΜΚΔ λέγοντας ότι είναι δήθεν μια παράνομη κατασκευή, είτε ετσιθελικά αποσυναρμολογώντας την και καταστρέφοντας την. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Εμείς, ως Σύνδεσμος, κάθε φορά και χωρίς να έρθουμε ποτέ σε προστριβές με αυτή την ομάδα προβαίναμε πάντα στην διόρθωση και αποκατάσταση της με δικά μας έξοδα.

Με την τελευταία ενέργεια όμως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Θεωρούμε πλέον ότι η ενέργεια αυτή είναι βανδαλισμός των εγκαταστάσεων του Ομίλου και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από εσάς.

Ζητούμε άμεσα την δραστική παρέμβαση σας για την προστασία της περιουσίας του Ομίλου μας, αλλά πρωτίστως, για την αποκατάσταση της τάξης στα εσωτερικά του Ομίλου και την προστασία των αθλητικών μας τμημάτων.
Ζητούμε άμεσα τα πιο κάτω, ενώ δια της παρούσης επιφυλάσσουμε κάθε έννομο μέσο για την διαφύλαξη του τμήματος Ιστιοπλοΐας κατά των υπαίτιων της ζημιάς στη περιουσία του Ομίλου.

Απαιτούμε:

1. Άμεση διερεύνηση του γεγονότος και εξεύρεση των υπαίτιων.
2. Αποκατάσταση της ζημιάς και πλήρη επαναφορά της ράμπας για την διέλευση των σκαφών ιστιοπλοΐας και Μελών ΑΜΕΑ του Ομίλου μας με έξοδα και κόπο αυτών που έχουν κάνει την καταστροφή.
3. Παραπομπή των εμπλεκομένων στη πειθαρχική επιτροπή του ΝΟΛ.
4. Εφαρμογή του άρθρου 22 του καταστατικού του ΝΟΛ και διαγραφή όλων των Μελών τα οποία καταχρηστικά και ετσιθελικά χωρίς την ενημέρωση της Διεύθυνσης και του ΔΣ του Ομίλου, προχώρησαν αυθαίρετα με βανδαλισμό σε περιουσία του Ομίλου υποσκάπτοντας το έργο του ΝΟΛ, αλλά κυρίως, δημιουργώντας πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος Ιστιοπλοΐας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι αυτή η επιστολή θα δημοσιοποιηθεί αυτούσια στα ΜΜΕ και θα αντιδράσουμε δυναμικά με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ακόμη και με στάση προπονήσεων ή/και καταγγελία στην αστυνομία με απαίτηση ποινικών διώξεων.

Αναμένουμε άμεσα την δυναμική αντίδραση σας για την διασφάλιση της καλής λειτουργίας του τμήματος και την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των εθελοντών του Ομίλου οι οποίοι πιστεύουν ακράδαντα στις αξίες που πρεσβεύει ο ΝΟΛ στα 60 Χρόνια ιστορίας και προσφοράς στα κοινά της πόλης μας.

Με εκτίμηση
Μαίρη Χαραλάμπους
Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Ιστιοπλοΐας ΝΟΛ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ