aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣΚΟΚ: Αθλητές και αξιωματούχοι στο Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά

ΣΚΟΚ: Αθλητές και αξιωματούχοι στο Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά

Όπως κάθε τετραετία, έτσι και φέτος, οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που διεξάγονται στην πόλη (και στο σκοπευτήριο) που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς, σηματοδοτούν την αντίστροφη μέτρηση για την επικείμενη κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Στο Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά Σκοποβολής του Ρίο (14 – 25 Απριλίου), η κυπριακή σκοποβολή θα δώσει και πάλι, έντονα το παρών της, αφού στην όλη διοργάνωση, που αποτελεί και «πρόβα τζενεράλε» για τους Ολυμπιακούς, πέρα από τους δυο κορυφαίους αθλητές μας, Ανδρέα Χάσικο και Άντρη Ελευθερίου, οι οποίοι θα μας εκπροσωπήσουν και στους Ολυμπιακούς αγώνες, θα συμμετέχουν και τρεις αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Λόρδος έχει οριστεί πρόεδρος της Αγωνόδικης Επιτροπής, ενώ μέλος της ίδιας επιτροπής ορίστηκε και ο Τεχνικός Διευθυντής Πέτρος Κυρίτσης. Ο γ. γραμματέας της ΣΚΟΚ, Γιαννάκης Ηρακλέους, έχει κληθεί από την Οργανωτική Επιτροπή για να διαιτητεύσει τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χάσικος – Ελευθερίου

Οι διεθνείς σκοπευτές μας, Ανδρέας Χάσικος και Άντρη Ελευθερίου, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και που αυτή την περίοδο βρίσκονται για προετοιμασία στην Ιταλία, θα έχουν μια πρώτη γνωριμία με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ρίο και θα προσπαθήσουν, με τη στήριξη της προπονητικής τους ομάδας, να προσαρμοστούν όσο γίνεται καλύτερα στις συνθήκες των Ολυμπιακών αγώνων, αφού εκεί θα βρίσκονται και όλοι οι αντίπαλοί τους που έχουν εξασφαλίσει την ολυμπιακή κάρτα.

Οι αθλητές μας, μαζί με τον προπονητή τους Πιέτρο Τζέγκα, θα αναχωρήσουν για τη Βραζιλία στις 15 Απριλίου, ενώ δυο μέρες μετά θα φθάσει στο Ρίο και ο γυμναστής τους Μιχάλης Κατζιανής. Η επίσημη προπόνηση για το σκητ ανδρών και γυναικών είναι ορισμένη για την Πέμπτη 21 Απριλίου, ενώ ο αγώνας των ανδρών θα είναι τριήμερος (22, 23 και 24 Απριλίου) και των γυναικών διήμερος (22 και 23 Απριλίου). Η κυπριακή αποστολή αναμένεται να επιστρέψει από τη Βραζιλία στις 26 του μήνα.

Το πρόγραμμα

Το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Ρίο, όπως έχει δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης και της ISSF είναι το ακόλουθο:

ΠΕΜΠΤΗ 14 Απριλίου

– Επίσημη προπόνηση τραπ ανδρών και γυναικών

– Επίσημη τελετή έναρξης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 Απριλίου

– Αγώνας 50 δίσκων τραπ ανδρών και γυναικών

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Απριλίου

– Αγώνας 25 δίσκων τραπ ανδρών και γυναικών

– Τελικοί τραπ γυναικών και απονομή επάθλων στις νικήτριες

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Απριλίου

– Αγώνας 50 δίσκων τραπ ανδρών, τελικοί και απονομή επάθλων

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Απριλίου

– Επίσημη προπόνηση διπλού τραπ ανδρών

ΤΡΙΤΗ 19 Απριλίου

– Αγώνας 150 δίσκων διπλού τραπ ανδρών, τελικοί και απονομή επάθλων

ΠΕΜΠΤΗ 21 Απριλίου

– Επίσημη προπόνηση σκητ ανδρών και γυναικών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Απριλίου

– Αγώνας 50 δίσκων σκητ ανδρών και γυναικών

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Απριλίου

– Αγώνας 25 δίσκων σκητ ανδρών και γυναικών

– Τελικοί σκητ γυναικών και απονομή επάθλων στις νικήτριες

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 Απριλίου

– Αγώνας 50 δίσκων σκητ ανδρών, τελικοί και απονομή επάθλων

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Απριλίου

– Αναχώρηση αποστολών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ