aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣήμερα απαγορεύονται τα λάθη…

Σήμερα απαγορεύονται τα λάθη…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΖΑΝΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Η πρώτη μέρα του σκητ ανδρών, στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής της Κορέας δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελαν οι διεθνείς σκοπευτές μας. Γιώργος Αχιλλέως και Ανδρέας Χάσικος άρχισαν την πρώτη τους πούλα με μια απώλεια ο καθένας (24/25), ενώ με δυο απώλειες ξεκίνησε και ο «Βενιαμίν» της παρέας Νικόλας Βασιλείου (23/25).

Ο Αχιλλέως συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα με 72/75, αποτέλεσμα που τον φέρει ισόβαθμο στην 28η θέση, ενώ ο Χάσικος με 71/75 (24+23+24) ισοβαθμεί στην 43η θέση και ο Βασιλείου με 70/75 (23+22+25) είναι στην 60ή θέση. Βεβαίως η χθεσινή μέρα στο διεθνές σκοπευτήριο της Σιαγκβόν ήταν βροχερή από το πρωί, κάτι που δεν συνέβαινε τις μέρες των προπονήσεων, όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν οι ίδιες για όλους τους αθλητές.

Σήμερα λοιπόν, με δεδομένο ότι δύο αθλητές, ο Αμερικανός Βίνσεντ Χάνκοκ και ο Βρετανός Μπεν Λιούελιν προηγούνται χωρίς απώλειες (75/75) και ακολουθούν 9 αθλητές με μια μόλις απώλεια (74/75) και άλλοι 16 με 73/75, γίνεται αντιληπτό για τους διεθνείς σκοπευτές μας ότι «σήμερα απαγορεύονται τα λάθη…», αν στοχεύουν σε κάποια ατομική διάκριση.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και στην ομαδική κατάταξη, όπου τρεις εθνικές ομάδες (Φινλανδία, Ιταλία και Γαλλία) προηγούνται με 219/225 και ακολουθούν άλλες δυο με 217/225 και τέσσερις με 216/225 και η εθνική μας ομάδα βρίσκεται στη 13η θέση με 213/225.

Με βάση λοιπόν το νόμο των πιθανοτήτων, για να προκύψει οποιαδήποτε διάκριση, ατομική ή ομαδική, στους τρεις διεθνείς σκοπευτές μας, σήμερα τίθεται επιτακτικά το δίλημμα: «ή περνούμε αλάνθαστοι ή επιστρέφουμε με άδεια χέρια και… εμπειρίες»! Πράγμα δύσκολο μεν, αλλά όχι και ακατόρθωτο, γιατί δύο συνεχόμενα 25άρια σε ένα αγώνα έχουν πετύχει πολλές φορές και οι τρεις διεθνείς μας…

Στο σκητ νεανίδων, η μόνη κυπριακή παρουσία στους Παγκόσμιους Αγώνες, αυτή της νεαρής Σωτηρίας Ανδρέου, κυμάνθηκε σε «χαμηλές πτήσεις» την πρώτη μέρα. Η Σωτηρία ξεκίνησε τον αγώνα με 22/25 και ολοκλήρωσε τις τρεις πρώτες πούλες με 62/75 (22+20+20), αποτέλεσμα που είναι λίγο πιο κάτω από τις δυνατότητές της και μπορεί άνετα να το βελτιώσει τη δεύτερη μέρα.

Στην κατάταξη των νεανίδων προηγείται η Κινέζα Γιουφέι Τσε με 72/75 και ακολουθούν δύο αθλήτριες με 71/75 και άλλες δύο με 70/75. Η Σωτηρία που βρίσκεται στην 23η θέση της κατάταξης, σίγουρα έχει καλύψει τον πρώτο στόχο της εδώ παρουσίας της που είναι η προσθήκη εμπειριών στην καριέρα της. Για το δεύτερο στόχο, της καλύτερης δυνατής διάκρισης χρειάζεται να υπερβάλει εαυτό τη δεύτερη μέρα. Η αυλαία των 52ων Παγκόσμιων Αγώνων Σκοποβολής 2018, πέφτει σήμερα με τους τελικούς και την απονομή των επάθλων στους νικητές της ημέρας και την τελετή λήξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ