aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣημαντικά μηνύματα στην Ημερίδα κατά των εξαρτήσεων

Σημαντικά μηνύματα στην Ημερίδα κατά των εξαρτήσεων

Πολύ σημαντικά μηνύματα στάλθηκαν μέσα από την Ημερίδα με τίτλο «Ο Αθλητισμός είναι Πρόληψη» που διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα η Συμβουλευτική Συντονιστική Επιτροπή Αθλητισμού Ενάντια στις Εξαρτήσεις.

Σε μια σχεδόν γεμάτη αίθουσα, στο χώρο εκδηλώσεων της Μητρόπολης Κύκκου στον Αρχάγγελο, με παρόντες άτομα από διαφορά φάσματα της κοινωνίας, όπως προπονητές, αθλητές, φορείς του αθλητισμού, εθνοφρουρούς κ.α., αναπτύχθηκαν τρεις εξαιρετικές ομιλίες, ενώ συγκίνησε με την παρέμβαση της η αθλήτρια Κωνσταντίνα Νικολάου.

Ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Χαράλαμπος Τζορμπατζούδης επικεντρώθηκε στο θέμα των διεπιστημονικών προσεγγίσεων για τη διάμόρφωση στρατηγικών πρόληψης στις εξαρτήσεις μέσω του αθλητισμού.

Η Δρ. Σούλα Ιωάννου, επιθεωρήτρια φυσικής αγωγής στη δημοτική εκπαίδευση, διδάκτωρ στον τομέα της προαγωγής υγείας και μέλος του Δ.Σ. της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, μίλησε για την προώθηση υγιούς τρόπου ζωής μακριά από τις εξαρτήσεις.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐας, εκ μέρους της συνοδικής επιτροπής ανθρωπιστικών θεμάτων της Εκκλησίας και πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ, ανέπτυξε το θέμα «Εκκλησία και Αθλητισμός», ενώ παρουσίασε το πλούσιο αθλητικό έργο που γίνεται στη μητρόπολη του.

Συγκίνησε η πρωταθλήτρια μας στο σκήτ Κωνσταντίνα Νικολάου η οποία στην παρέμβαση της μίλησε για την παιδική της ηλικία και τη δική της εμπειρία από τις εξαρτήσεις και πώς ο αθλητισμός τη βοήθησε να απομονώσει τις δύσκολες στιγμές.

Τη Συμβουλευτική Συντονιστική Επιτροπή Αθλητισμού Ενάντια στις Εξαρτήσεις προεδρεύει ο κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επι θεμάτων αθλητισμού. Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι φορείς, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Άμυνας, η Αστυνομία Κύπρου, η ΥΚΑΝ, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού , η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ο ΚΕΝΘΕΑ, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμβουλευτική επιτροπή ξεκίνησε τη λειτουργία της εδώ και ένα χρόνο, μετά από εντολή του Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος έθεσε το όλο έργο υπό την αιγίδα του. Πέραν από την Ημερίδα, η επιτροπή προχώρησε πρόσφατα σε υπογραφή μνημονίου συναντίληψης μεταξύ όλων των πιο πάνω φορέων, με σκοπό να βοηθηθεί περαιτέρω η εθνική προσπάθεια της μάχης κατά των εξαρτήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ