aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣημαιοφόρος ήταν ο κολυμβητής Χατζηττοουλής (pics)

Σημαιοφόρος ήταν ο κολυμβητής Χατζηττοουλής (pics)

Στην παρουσία περίπου χιλίων νεαρών αθλητών και αθλητριών από 65 χώρες της Κοινοπολιτείας, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 19 Ιουλίου (ώρα Κύπρου) η τελετή έναρξης των 6ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων που φιλοξενούν οι Μπαχάμες στην πρωτεύουσα Νασάου.

Σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης για την Κύπρο επιλέχθηκε ο κολυμβητής Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής. Ο 18χρονος ήταν ο Κύπριος αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια στους πρόσφατους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στο Σαν Μαρίνο, αφού ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο, ανάμεσα τους και δύο φορές στο πρώτο σκαλί. Αν και την επομένη της τελετής έναρξης ο Χατζηττοουλής θα αγωνιζόταν σε 200 μ. ελεύθερο και 1500 μ. ελεύθερο, ο ίδιος ανέλαβε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την ευθύνη του σημαιοφόρου.

Πανέμορφο το στάδιο Τόμας Ρόμπινσον, που βρίσκεται στο αθλητικό κέντρο Queen Elizabeth στο Νασάου, αλλά με πολλές άδειες θέσεις κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Στο χωρητικότητας 15.000 θεατών στάδιο παρευρέθηκαν περίπου 4000 άτομα, οι οποίοι πάντως έβγαλαν μπόλικο ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια της τελετής, ειδικά όταν εισήλθε τελευταία στο ταρτάν η αποστολή των Μπαχαμών στην παρέλαση των χωρών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χιούμπερτ Μίνις, κήρυξε την έναρξη των Κοινοπολιτειακών Αγώνων Νέων. Παρούσα στην τελετή ήταν η πρόεδρος της Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων Λουίς Μάρτιν. Στις Μπαχάμες και στην τελετή έναρξης βρισκόταν η Queens Baton, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που κάνει, στο δρόμο προς το Γκολντ Κόουστ της Αυστραλίας, όπου τον ερχόμενο Απρίλιο θα διεξαχθούν οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες. Η σκυτάλη θα έρθει στην Κύπρο στις 25 Σεπτεμβρίου. Απλή ήταν η τελετή έναρξης, χωρίς πολλά εφέ και σκηνικά, αλλά με αρκετή μουσική και χορό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ