aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑSchwarzbauer και Indergad προηγούνται στην πρώτη μέρα του Cyprus Sunshine Cup

Schwarzbauer και Indergad προηγούνται στην πρώτη μέρα του Cyprus Sunshine Cup

Ο Luca Schwarzbauer (άνδρες) και η Linda Indergand (γυναίκες) ήταν οι γρηγορότεροι ποδηλάτες στην πρώτη ημέρα του 23ου Cyprus Sunshine Cup. Στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 13.8 χιλιομέτρων ο Γερμανός αθλητής τερμάτισε με χρόνο 24:01 και η Ελβετίδα με χρόνο 26:18. Οι δύο αθλητές κέρδισαν το πρώτο μέρος που διεξήχθη υπό βροχή με εκκίνηση στο το εκκλησάκι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πάνω από τα Λεύκαρα και τερματισμό στην Σκαρίνου.

Τη δεύτερη θέση στους άνδρες κατέλαβε ο Fini Cartensen Sebastian από τη Δανία και την τρίτη ο Λετονός Martins Blums. Όσον αφορά τις γυναίκες, δεύτερη στη χρονομέτρηση τερμάτισε η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Anna Van Der Breggen και την τρίτη θέση κατέκτησε η Αυστριακή Lisa Pasteiner. Πρώτος Κύπριος ήταν ο Αντρέας Μιλτιάδης εκπροσωπώντας την Εθνικής μας ομάδα και τερμάτισε 19ος με χρόνο 25:22, ενώ στις γυναίκες η Ελένη Αντρέου του ΑΠΟΕΛ τερμάτισε 32η στη συνολική βαθμολογία με χρόνο 39:20.

Στα Λεύκαρα η συνέχεια Το Cyprus Sunshine Cup συνεχίζεται την Παρασκευή (22/2) με αγώνα point to point στα Λεύκαρα. Οι ποδηλάτες θα διανύσουν 52χλμ με συνολική ανάβαση 1820μ. Η δεύτερη ημέρα αναμένεται αρκετά πιο σκληρή για τους ποδηλάτες, αφού πρόκειται για μία πολύ απαιτητική διαδρομή, η οποία αναμένεται ακόμη δυσκολότερη σε περίπτωση βροχών.

Αθλητές από περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένου τις Η.Π.Α, την Ιαπωνία και την Κόστα Ρίκα έχουν καταφθάσει στην Κύπρο για να αγωνιστούν σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες Mountain Bike στον κόσμο.

Τον αγώνα διοργανώνει η Activate Cyprus για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη χορηγία του Υφυπουργείου Τουρισμού, υπό την αιγίδα του ΚΟΑ. Χορηγοί είναι η Skoda, η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic και η SIXT Rent Car. Στηρίζουν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, οι ΕΤΑΠ Λάρνακας και Λεμεσού, ο Δήμος Λευκάρων και οι Κοινότητες Λυθροδρόντα και Αγίου Τύχωνα.

Pasta party για τους αθλητές Ως μία μεγάλη διεθνής διοργάνωση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παράλληλες δραστηριότητες στο Cyprus Sunshine Cup. Οι διοργανωτές παρέθεσαν το καθιερωμένο pasta party για τους αθλητές, το οποίο έλαβε χώρα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, στη Σκαρίνου. Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να συζητήσουν για τις επόμενες μέρες όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι στα βουνά της Κύπρου.

Μικρή συνέντευξη μάλιστα έδωσαν μπροστά στο κοινό δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του αγώνα. Η Annika Langvad, πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πολυνίκης των «Αυξεντείων», και η Anna Van Der Breggen, Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2018 και η περσινή νικήτρια των «Αυξεντείων». Οι δύο κορυφαίες αθλήτριες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το νησί μας και εκθείασαν την όλη διοργάνωση:

«Η Κύπρος είναι ένας ιδανικός προορισμός, εκτός από της πολύ όμορφες ποδηλατικές διαδρομές έχετε υπέροχο φαγητό, ενώ ο καιρός εδώ είναι φανταστικός» σημείωσε η Langvad. Από την πλευρά της η Breggen ανάφερε: «Είναι ενθουσιασμένη που επιστρέφω στην Κύπρο. Το νησί είναι ιδανικό για ποδηλασία λόγω τον διαδρομών. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλόξενοι και ευγενικοί και με βοήθησαν σε ότι και αν χρειάστηκα».

Για αποτελέσματα και συνεχή ενημέρωση όσον αφορά τον αγώνα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.activatecyprus.com και την επίσημη σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com/cyprussunshinecup.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ