aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΡάγκμπυ: Η Κύπρος στη Σουηδία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ράγκμπυ: Η Κύπρος στη Σουηδία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ράγκμπυ ενημερώνει το φίλαθλο κοινό ότι αύριο και μεθαύριο διεξάγεται στο Μάλμε της Σουηδίας το πρώτο από τα δυο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπυ 7ης Κατηγορίας Α.

Η Εθνική Ανδρών Κύπρου συμμετέχει με την αποστολή να απαρτίζεται από τους ακόλουθους αθλητές: Ματθαίος Κίνγκ (Αρχηγός), Γιώργος Αγαθοκλέους, Ιωάννης Χριστοφή, Λουκάς Φρίξου, Μάρκους Χόλτεν, Φειδίας Ευθυμίου, Ανδρέας Ζαχαρία, Μάρκος Μλατενοβιτς, Αλέξανδρος Ζαβάλλης Ροεμπερκ, Ιωάννης Λοϊζιάς, και Δημήτρης Γρηγορίου.

Προπονητής της ομάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο έμπειρος προπονητής της Εθνικής Ruaridh Pye από τη Σκωτία. Ο Αλέξανδρος Ζαβάλλης δήλωσε ότι «Τα παιδιά έχουν κάνει σκληρή προετοιμασία και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη ομάδα 7ς που είχαμε ποτέ, με μείγμα έμπειρων και νέων αθλητών.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας η ομάδα συμμετείχε σε τουρνουά στη Σκωτία και αθλητές μας συμμετείχαν σε τουρνουά στην Αγγλία και στην Ευρώπη.  Στόχος μας είναι η ομάδα να ξεπεράσει την τελική κατάταξη του περασμένου έτους και να τερματίσει στις πρώτες θέσεις του Πρωταθλήματος το οποίο φέτος θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό με ομάδες όπως την Ιρλανδία, Ρουμανία και Σουηδία».Malmo 7s Mens Trophy SeriesΟ πρώτος αγώνας της πρώτης ημέρας του διήμερου τουρνουά βρίσκει την Κύπρο να αναμετριέται με την Τσεχία και ακολούθως με την οικοδέσποινα Σουηδία τελειώνοντας με δύσκολο αγώνα εναντίων της Ρουμανίας.

Οι αγώνες λόγω τεχνικού προβλήματος δεν θα μεταδίδονται ζωντανά. Τα αποτελέσματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας www.rugbyeurope.eu/group-294.htm. Οι επαναληπτικοί αγώνες θα διεξαχθούν στη Πράγα της Τσεχίας 2-3 Ιουλίου 2016 και θα μεταδοθούν ζωντανά.

Σημειώνεται ότι το άθλημα ράγκμπυ 7ς κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 (11-16 Αυγούστου 2016) όπου αναμένεται μεγάλος ανταγωνισμός από τις κορυφαίες ομάδες του αθλήματος για την κατάκτηση του πρώτου Ολυμπιακού Χρυσού.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ κ. Βασιλειάδης ανάφερε: «Εύχομαι στα παιδιά μια καλή παρουσία σε ένα δύσκολο όμιλο. Τα παιδιά μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα με τα κατορθώματα τους ειδικά πέρσι όταν τερμάτισαν με πολλές δυσκολίες στην δεύτερη θέση χάνοντας στον τελικό από την οικοδέσποινα Πολωνία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που βοήθησαν την ομάδα στην προετοιμασία και συγκεκριμένα στο Φέλιξ Φρίξου, η βοήθεια του οποίου ήταν καθοριστική για την ετοιμασία και συμμέτοχη της ομάδας φέτος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ