aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΨηλό εμπόδιο για την Sabbianco Ανόρθωση στους «32» του EHF European Cup

Ψηλό εμπόδιο για την Sabbianco Ανόρθωση στους «32» του EHF European Cup

«Θεωρώ ότι είναι από τις πιο δύσκολες κληρώσεις που μπορούσαμε να έχουμε» δηλώνει ο προπονητής της Sabbianco Ανόρθωσης, Γιώργος Ζαραβίνας σχετικά με την κλήρωση που έφερε την ομάδα του αντιμέτωπη με την Τσέχικη HCB Karvina για τους «32» του EHF European Cup. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Κύπρο στις 27 Νοεμβρίου και η ρεβάνς μια βδομάδα αργότερα στη Τσεχία.

«Πρόκειται για μια παραδοσιακή δύναμη, με πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και πολλά πρωταθλήματα. Στελεχώνεται από αθλητές που είναι διεθνείς με την Τσεχία και μετέχουν στα Πανευρωπαϊκά και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα» σημειώνει ο κ. Ζαραβίνας ο οποίος είναι παράλληλα και Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας.

Από το 2000 έως και το 2010 η HCB Karvina κέρδισε 10 πρωταθλήματα Τσεχίας ενώ πανηγύρισε και το πρωτάθλημα του 2018. Το 2018 επέστρεψε στις διεθνείς διοργανώσεις μετά από αποχή επτά σεζόν για να φτάσει τη σεζόν 2019-20 στους «8» του Challenge Cup. Φέτος προηγείται στη βαθμολογία με οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

«Είναι μια πρόκληση οι αγώνες με την HCB Karvina. Έχει δυναμώσει η διοργάνωσή μας διότι περιορίστηκε ο αριθμός των ομάδων στις άλλες δύο διοργανώσεις της EHF, έτσι πολλές καλές ομάδες έχουν έρθει στο EHF European Cup» προσθέτει ο προπονητής της Sabbianco Ανόρθωσης και συνεχίζει: «στόχος μας είναι να κάνουμε ακόμα δύο καλές εμφανίσεις διότι αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση».

Συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει ο κ. Ζαραβίνας δηλώνει πως «η HCB Karvina φαίνεται να είναι στο επίπεδο της Σουηδικής Ystads IF που αντιμετωπίσαμε πέρσι».

Σχετικά με το βαθμό ικανοποίησης από την απόδοση της ομάδας του στα παιχνίδια με την Αυστριακή Sparkasse Schwaz Tirol ο Ελλαδίτης τεχνικός αναφέρει: «είμαστε σε καλό επίπεδο αλλά μας λείπουν τα δυνατά παιχνίδια. Σε κάθε επίσημο παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι».

Η Sabbianco Ανόρθωση είχε κερδίσει στην Αυστρία με 27-24 και έχασε στο «Σωτήρειο» με 26-25. Από τον 1ο Γύρο πέρασε χωρίς αγώνα.

Αναβολή και με ΘΟΪ

Ο αγώνας της Sabbianco Ανόρθωσης με το ΘΟΪ Αυγόρου για την 5η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ανδρών που ήταν προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο, αναβάλλεται λόγω των υποχρεώσεων αθλητών της ομάδας με την Εθνική Ελλάδας. Σημειώνεται ότι αναβλήθηκε ο αγώνας της «Κυρίας» με τον Παρνασσό για την 4η Αγωνιστική λόγω της ρεβάνς με την Sparkasse Schwaz.

Τα άλλα δύο παιχνίδια της 5ης Αγωνιστικής θα διεξαχθούν κανονικά, ως ακολούθως:

  • 30/10 16:00   ΑΠΟΕΛ – Παρνασσός
  • 30/10 17:00   Προοδευτικός – ΕΝ Αγίας Βαρβάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ