aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠρώτος ο Κοντίδης και πάει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020!

Πρώτος ο Κοντίδης και πάει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020!

Στην πρώτη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία σκαφών τύπου Laser, ανέβηκε την Τετάρτη (08/08) ο Παύλος Κοντίδης. Απομένει μια ιστιοδρομία, πριν την κούρσα μεταλλίων. Η χειρότερη θέση από την οποία θα μπει στην κούρσα μεταλλίων ο Κοντίδης είναι η τρίτη.

Κατά συνέπεια έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής που εξασφαλίζει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020 – ο αγώνας μοιράζει συνολικά 14 κάρτες πρόκρισης- για τέταρτη φορά στην καριέρα του. Ο 28χρονος ιστιοπλόος, Ολυμπιονίκης και νυν Παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης, με τη δεύτερη θέση στην ένατη ιστιοδρομία, πέρασε πρώτος με 29 βαθμούς ποινής. Ακολουθείται από τους Αυστραλούς Wearn (32β) και Burton (34β).

Στο Άαρχους την Τετάρτη (08/08) επικρατούσε άπνοια. Τα Laser μπήκα με καθυστέρηση αρκετών ωρών στο νερό, ενώ η πρώτη απόπειρα να ξεκινήσει ο αγώνας στέφθηκε με αποτυχία, αφού η ένατη κούρσα διακόπηκε στα μισά.

Επαναλήφθηκε μια ώρα αργότερα. Ήταν ήδη αρκετά αργά, έτσι η δέκατη ιστιοδρομία δεν διεξήχθη. Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η κούρσα μεταλλίων, με τη συμμετοχή μόνο των δέκα πρώτων αθλητών. Ο Κοντίδης θα υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου που κέρδισε πέρσι στο Σπλιτ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ