Πρώτο χρυσό για την Κύπρο σε Πανευρωπαϊκούς

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε για πρώτη φορά η Κύπρος στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες πυγμαχίας, Schoolboys/girls «EUBC U14 European Boxing Championship», με την 13χρονη Λάιλα Αμπτουλατίφ. Η επιτυχία αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη διάκριση για τη χώρα μας σε αγώνες πυγμαχίας. Στη διοργάνωση που έγινε στην Τιφλίδα, της Γεωργίας πήραν μέρος 30 χώρες και διαγωνίστηκαν περισσότεροι από 300 αθλητές/τριες.

Αντίπαλος της Κύπριας αθλήτριας την έκτη και τελευταία ημέρα διεξαγωγής αγώνων, στην κατηγορία των 40kg ήταν η Ουκρανή Αθλήτρια Emilia Mykhailiuk. Η Λάιλα μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία της, εξασφαλίζοντας την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου για την Κύπρο μας σε αγώνες Πυγμαχίας.

Η αθλήτρια Λάιλα Απτουλατίφ, ο προπονητής και η Ομοσπονδία Παγκύπριας Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας Χρίστος Αραβής δέχτηκαν συγχαρητήρια από όλες τις συμμετάσχοντες χώρες, ενώ η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EUBC) σε επίσημη ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της ανέφερε πως η Κύπρος αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του αγώνα.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ