aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠρωταθλητής Ευρώπης ο Παύλος Κοντίδης!

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παύλος Κοντίδης!

Τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, για δεύτερη φορά στην τεράστια καριέρα του, κατέκτησε τη Δευτέρα (21/11) ο Παύλος Κοντίδης. Στη μοναδική ιστιοδρομία της ημέρας που διεξήχθη τερμάτισε τρίτος, ακριβώς πίσω από τον Βρετανό περσινό πρωταθλητή Ευρώπης Mickey Beckett (Μίκι Μπέκετ) με αποτέλεσμα να κερδίσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser του Hyeres με 35β έναντι 36β του Βρετανού.

Είναι η δεύτερη νίκη του Κοντίδη φέτος στο Hyeres, αφού τον Απρίλιο είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε εκεί, το οποίο θεωρείται το σημαντικότερο του κόσμου. Τον Μάιο ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Laser. Με το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό, τον τελευταίο αγώνα για φέτος, συμπληρώνει μια τριάδα αποτελεσμάτων που τον αναγάγουν ως τον κορυφαίο αθλητή Laser στον κόσμο για το 2022.

Το 2018 ο Κοντίδης είχε στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης και πάλι σε γαλλική θάλασσα, τότε στο La Rochelle. Ο Κοντίδης είναι αργυρός Ολυμπιονίκης στο «Λονδίνο 2012» και Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και 2018.

Ο αγώνας

Ο αγώνας στο Hyeres, τελευταίος για φέτος, ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη (16/11) και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός αφού περιλάμβανε δώδεκα ιστιοδρομίες χωρίς κούρσα μεταλλίων. Ο Κοντίδης ήταν σταθερά στο Top10 φτάνοντας στις παρυφές της τριάδας την Παρασκευή (18/11) και περνώντας πρώτος την Κυριακή (20/11) όταν έγιναν τρεις κούρσες. Για την τελευταία ημέρα είχαν προγραμματιστεί δύο κούρσες αλλά λόγω άπνοιας έγινε μόνο μία στην οποία ο 32χρονος Ολυμπιονίκης έπρεπε να ήταν απλά πίσω από τον Beckett (Μπέκετ) όπως και έγινε, αν και με δραματικό τρόπο στο τέλος αφού λίγο έλειψε μεταξύ τους να παρεμβληθεί άλλο σκάφος και ο Βρετανός να κερδίσει τον αγώνα.

Τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα, το Λεβέντειο Ίδρυμα και το Υφυπουργείο Τουρισμού και τον υποστηρίζουν η Quadcode, η Vita Construction, το Stelios Foundation, η Easy Family of Brands και η Alassia Newships Management.

Ukk 5991

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ