aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠρωταθλητής Ευρώπης ο «αέρινος» Τεντόγλου!

Πρωταθλητής Ευρώπης ο «αέρινος» Τεντόγλου!

Στην κορυφή της Ευρώπης σκαρφάλωσε και πάλι ο Μίλτος Τεντόγλου! Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέγραψε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με άλμα στα 8.35 μ. και κατέκτησε πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Πολωνία.

Ο Τεντόγλου δεν χρειάστηκε καν τα υπόλοιπα άλματα που δικαιούτο (τα επόμενα δυο ήταν άκυρα και τ’ άλλα τρία δεν τα επιχείρησε καθόλου) αφού ο δεύτερος Τόμπιας Μόντλερ είχε ολοκληρώσει ήδη τις προσπάθειές του χωρίς να τον προσπεράσει, με τον Ελληνα πρωταθλητή να αντιμετωπίζει στη διάρκεια του αγώνα πρόβλημα στο γόνατο.

Κατέκτησε, έτσι, το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του, καθώς το ίδιο κατόρθωμα είχε πετύχει και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 στη Γλασκώβη.

Έτσι, άφησε ξανά δεύτερο τον Σουηδό, όπως και στη Σκωτία, με τον Μόντλερ να σημειώνει 8.31 και εθνικό ρεκόρ στην τρίτη του προσπάθεια.

Ο Τεντόγλου χάρισε στη χώρα μας το έβδομο χρυσό της μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση και το 34ο στο σύνολο και έγινε ο πρώτος Έλληνας, μετά την Κατερίνα Θάνου, που έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού.

Επίσης, ο Τεντόγλου έγινε ο πρώτος αθλητής στη ιστορία του μήκους που επικρατεί με ένα μόλις έγκυρο άλμα και ο τέταρτος στην ιστορία της διοργάνωσης που υπερασπίζεται τον τίτλο του, όπως και ο δεύτερος από το 1990 κι έπειτα.

Τρίτος με 8.24 ήταν ο Φινλανδός Κρίστιαν Πούλι, ήτοι ατομικό και εθνικό ρεκόρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ