aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠρωταθλητής 2020 το δόκιμο μέλος «Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού»

Πρωταθλητής 2020 το δόκιμο μέλος «Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού»

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ολοκληρώθηκε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας το οποίο διοργάνωσε σε δύο σκέλη στον υδατοφράκτη του Κούρη, η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας, με πρωταθλητή για το 2020 το νεοσύστατο μέλος της, Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας όπως και τα τελευταία χρόνια, ήταν προγραμματισμένο και φέτος να διεξαχθεί κατά του μήνες Απρίλιο-Μάιο αλλά λόγο της πανδημίας αναβλήθηκε.

Το Α’ σκέλος είχε διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο, 22-23 Αυγούστου και περιλάμβανε αγωνίσματα στο μονό, διπλό και τετραπλό σκιφ στις κατηγορίες εφήβων, νεανίδων, ανδρών και γυναικών, ενώ το Β’ σκέλος διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 29-30 Αυγούστου, με την διεξαγωγή των αγωνισμάτων του μονού, διπλού και τετραπλού σκιφ για τις κατηγορίες κάτω των 14 ετών. Στους αγώνες είχαμε συμμετοχή και 3 πληρώματων βετεράνων ανδρών, στο μονό και διπλό σκιφ. Στο Β’ σκέλος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας διεξήχθησαν 10 τελικοί.

Στον πίνακα των μεταλλίων του Β’ σκέλους, την πρώτη θέση κατέκτησε το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού με 9 Χρυσά, 3 Αργυρά και 2 Χάλκινα, τη δεύτερη θέση το Σωματείο Νηρέας Ύψωνα με 1 Χρυσό, 4 Αργυρά και 4 Χάλκινα , την τρίτη θέση ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού με 2 Αργυρά και 1 Χάλκινο και την τέταρτη ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου με 1 Αργυρό και 1 Χάλκινο.

Πρωταθλητής για το 2020 αναδείχθηκε το νεοσύστατο μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού, το οποίο και στα δύο σκέλη του Παγκύπριου Πρωταθλήματος, κατέκτησε 23 Χρύσα, 8 Αργυρά και 8 Χάλκινα μετάλλια.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε το Σωματείο Νηρέας Ύψωνα με 3 Χρύσα, 10 Αργυρά και 8 Χάλκινα και στην τρίτη θέση ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, με 5 Αργυρά και 2 Χάλκινα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου με 3 Αργυρά και 6 χάλκινα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας ευχαριστεί για ακόμη μια φορά όλους τους Ομίλους και τους αθλητές αυτών, που έλαβαν μέρος στους αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας 2020. Τους συγχαίρει που έχουν ανταπεξέλθει με επιτυχία τόσο στις προπονήσεις τους όσο και στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος, παρά τις δύσκολες συνθήκες ένεκα της πανδημίας, αλλά και τις συνήθεις πλέον αντιξοότητες λόγω της έλλειψης κατάλληλων υποδομών κι εγκαταστάσεων, δίνοντας την χαρά στα παιδιά να δουν τους κόπους των προπονήσεων τους να ανταμείβονται.

Ευελπιστούμε ότι με την έγκριση των κανονισμών ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (Χρήση Ταμιευτήρων Νερού για Ναυταθλητισμό) Κανονισμοί του 2020, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σύντομα σε κάποιες, απαραίτητες, ενέργειες που θα βοηθήσουν το άθλημα.

Τέλος, η Κυπριακή Ομοσπονδία ευχαριστεί, όλους όσους παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν τους αγώνες στο Α’ και Β’ σκέλος, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που είχε ζητήσει η Ομοσπονδία, και οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της κωπηλασίας, καθώς και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών μας.

Με την ευκαιρία αυτή η Ομοσπονδία ευχαριστεί τους χορηγούς της ΟΠΑΠ και S. Anastasiou & Co Ltd που συμβάλουν οικονομικά στο έργο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ