aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠρωταθλητής 2019 Β’ σκέλους o «Περικλής Δημητρίου»

Πρωταθλητής 2019 Β’ σκέλους o «Περικλής Δημητρίου»

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2019, το οποίο διοργάνωσε σε δύο σκέλη στον υδατοφράκτη του Κούρη, η Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας, με πρωταθλητή για το 2019 το νεοσύστατο μέλος, το Σωματείο Δρομέων Περικλής Δημητρίου.

Το Α’ σκέλος είχε διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου στο οποίο συμμετείχαν αθλητές στις ηλικιακές κατηγορίες παίδων, κορασίδων, ανδρών και γυναικών οι οποίοι έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα μονό σκιφ, διπλό σκιφ και τετραπλό σκιφ, ενώ το Β’ σκέλος διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου με τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων του μονού, διπλού και τετραπλού σκιφ για τις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 14 ετών. Στους αγώνες είχαμε συμμετοχή ενός πληρώματος βετεράνων γυναικών στο διπλό σκιφ και ενός άνδρα στο μονό σκίφ

Στο Β’ σκέλος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας διεξήχθησαν 10 τελικοί. Στον πίνακα των μεταλλίων του Β’ σκέλους, την πρώτη θέση κατέκτησε το Σωματείο Περικλής Δημητρίου με πέντε χρυσά, έξι αργυρά και πέντε χάλκινα, τη δεύτερη θέση το Σωματείο Νηρέας Ύψωνα με τέσσερα χρυσά, τέσσερα αργυρά και τρία χάλκινα, την τρίτη θέση ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου με ένα χρυσό και την τέταρτη ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού με ένα χάλκινο.

Πρωταθλητής 2019 αναδείχθηκε το νεοσύστατο μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας «Σωματείο Δρομέων Περικλής Δημητρίου», ο οποίος και στα δύο σκέλη του Παγκύπριου Πρωταθλήματος κατέκτησε 12 χρυσά, 15 αργυρά και 13 χάλκινα μετάλλια. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Σωματείο Νηρέας Ύψωνα με εννιά χρυσά, επτά αργυρά και εννιά χάλκινα και στην τρίτη θέση ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, με πέντε χρυσά, τέσσερα αργυρά και τρία χάλκινα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού με δύο χάλκινα. Στους αγώνες έλαβαν μέρος επίσης η Κωπηλατική Λέσχη Κούρη – Ξυλούρικου και ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας ευχαριστεί, για μια ακόμη φορά, όλους τους Ομίλους και τους αθλητές τους, που έλαβαν μέρος στους αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας 2019.

Συγχαίρει, παράλληλα, όλους τους Ομίλους, οι οποίοι για μια ακόμη χρονιά κάτω από τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες διεξήχθησαν παρά την έλλειψη της κατάλληλης υποδομής, έχουν αντεπεξέλθει με επιτυχία τόσο στις προπονήσεις τους όσο και στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Τέλος, η Ομοσπονδία ευχαριστεί τους χορηγούς της ΟΠΑΠ και S. Anastasiou & Co Ltd, που συμβάλλουν οικονομικά στο έργο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ