aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠολυμελής κυπριακή αποστολή για τη «Μάχη της Κρήτης»!

Πολυμελής κυπριακή αποστολή για τη «Μάχη της Κρήτης»!

«Μετακόμιση» της κυπριακής σκοποβολής στα Χανιά θα έχουμε αυτή τη βδομάδα, προκειμένου οι Κύπριοι διεθνείς σκοπευτές και φίλοι της σκοποβολής, να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τους Πανελλήνιους Αγώνες για το «Κύπελλο Μάχης της Κρήτης», που θα γίνουν στο εθνικό σκοπευτήριο Χανίων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου.

Πέραν του γεγονότος ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες από το 1991, αποτελούν προσφιλή προορισμό για τους Κύπριους αθλητές και φίλους της σκοποβολής, φέτος υπάρχει επιπλέον και ο συναισθηματικός παράγοντας, αφού με απόφαση του Σκοπευτικού Συλλόγου «Ο ΒΑΡΔΑΣ» Χανίων και έγκριση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αδικοχαμένου σκοπευτή και παράγοντα του Χανιώτικου σωματείου, αείμνηστου Στέλιου Καραμπινάκη, ο οποίος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των κυπρίων σκοπευτών και παραγόντων της σκοποβολής.

Η ΣΚΟΚ συμμετέχει στους αγώνες με βάση το αθλητικό πρωτόκολλο ΚΟΑ – Γ. Γραμματείας Αθλητισμού και στην 10μελή αποστολή της συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες εφήβων του σκητ και του τραπ καθώς και οι παίδες του σκητ Ανδρέας Ποντίκης και Μάρκος Κοντόπουλος. Τις εθνικές μας ομάδες θα στελεχώσουν οι διεθνείς Κλεάνθης Βαρναβίδης, Σωτήρης Ανδρέου και Θεόδωρος Ιωαννίδης στο σκητ και οι Παναγιώτης Θεοδοσίου, Ηλίας Αηλιώτης και Ιάκωβος Φλουρέντζου στο τραπ, ενώ επικεφαλής θα είναι ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Τζοβάνης Σαββίδης.

Στους αγώνες, όπως κάθε χρόνο θα συμμετάσχει και πολυμελής αποστολή της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας, μέσα στα πλαίσια της Αδελφοποίησης της με τον διοργανωτή Σκοπευτικό Σύλλογο «Ο ΒΑΡΔΑΣ» Χανίων. Επικεφαλής της 15μελούς αποστολής της ΣΚΟΛΕΥ είναι ο πρόεδρος του σωματείου Λουκάς Ψημολοφίτης και σ’ αυτή συμμετέχουν οι αθλητές του τραπ Άδωνις Μυλωνάς, Σάββας Παρέλλης, Λοΐζος Τάππας, Κώστας Τάττης, Γιώργος Γρηγορίου και Μαρία Αρτεμίου, καθώς και οι σκητέρς Ανδρέας Ξενοφώντος, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Χάρης Αντωνιάδης. Η αποστολής της ΣΚΟΛΕΥ περιλαμβάνει επίσης και τρεις διεθνείς διαιτητές οι οποίοι κλήθηκαν από τους διοργανωτές για να διαιτητεύσουν στους αγώνες. Αυτοί είναι οι Σταύρος Σταυρινού, Κώστας Τάττης και Ξένιος Ξενοφώντος.

Με δεδομένο ότι οι αγώνες είναι ανοικτής συμμετοχής, σ’ αυτούς έχουν δηλώσει και άλλοι 20 περίπου σκοπευτές από όλες τις σκοπευτικές οργανώσεις της Κύπρου, ενώ αν στις αποστολές προστεθούν και οι γονείς των εφήβων και παίδων αθλητών, καθώς και οι οικείοι των υπολοίπων, δεν αποκλείεται οι Κύπριοι φίλοι της σκοποβολής που θα βρεθούν στην πόλη των Χανίων αυτές τις μέρες να ξεπεράσουν τα 60 άτομα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ