aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠολύ καλή εμφάνιση της Χριστοφόρου στην ποδηλασία (pics)

Πολύ καλή εμφάνιση της Χριστοφόρου στην ποδηλασία (pics)

ΤΟΥ ΜΙΚΑΕΛΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Πολύ καλά τα πήγε η Άντρη Χριστόφορου στην ατομική χρονομέτρηση των Κοινοπολιτειακών Αγώνων του Gold Coast, το πρώτο από τα τρία αγωνίσματα που θα λάβει μέρος τόσο η ίδια όσο και ο Αντρέας Μιλτιάδης. Η 26χρονη ποδηλάτης τα έδωσε όλα και τερμάτισε στην έκτη θέση ανάμεσα σε 19 αθλήτριες. Αντιθέτως ο Μιλτιάδης ήταν κουρασμένος και περιορίστηκε στην 20η θέση, επιφυλασσόμενος για τη συνέχεια, η οποία και για τους δύο περιλαμβάνει Mountain Bike (12/4) και αγώνα αντοχής (14/4).

Ο Μιλτιάδης θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα βάσει των δυνατοτήτων του, όμως δεν προσαρμόστηκε ακόμα 100% στις συνθήκες της Αυστραλίας, αφού έφτασε πριν 5-6 μέρες, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων με την αγωνιστική του ομάδα.

«Ευχαριστημένη και χαρούμενη»

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Έκανα πολύ καλό αγώνα. Είμαι χαρούμενη που μπήκα στην 6αδα, ανάμεσα σε αθλήτριες από Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αγγλία και Σκοτία. Η νικήτρια (σ.σ. Katrin Garfoot) έχει μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και είναι ακόμα πιο σημαντικό ότι ήρθε σε μια διαδρομή με πολύ λίγα ανηφορικά σημεία, τα οποία με βολεύουν, αλλά και με μεγάλες ευθείες υπό δυνατούς ανέμους, κάτι που δεν ταιριάζει σε μια ελαφριά αθλήτρια όπως εγώ» δήλωσε η Άντρη. Στην Γλασκόβη, στην ατομική χρονομέτρηση, η Άντρη ήταν 17η. Ο αγώνας έγινε στο προάστιο Currumbin, μισή ώρα νότια του Gold Coast. Στις γυναίκες η απόσταση χρονομέτρησης ήταν 25.5χλμ με την Χριστοφόρου να τη διανύει σε 38 λεπτά, 1 δευτερόλεπτο και 11 εκατοστά. Τα μετάλλια κρίθηκαν στο 36:22.09.

Στους άντρες η απόσταση ήταν 38.5χλμ με το Μιλτιάδη να σημειώνει χρόνο 53:16.94. Και στις δύο κατηγορίες το  χρυσό πήραν οι Αυστραλοί ενώ στο βάθρο ανέβηκαν αθλητές από Αγγλία και Νέα Ζηλανδία.

ΣΤΙΒΟΣ: Μεγάλες επιδόσεις

Το επίπεδο των Κοινοπολιτειακών είναι ιδιαίτερα υψηλό και αυτό αποδείχτηκε μια ακόμα φορά στον Στίβο. Η Ναταλία Ευαγγελίδου πέτυχε παγκύπριο ρεκόρ στα 1.500μ το βράδυ της Δευτέρας (09/04) και ο Χρίστος Δημητρίου ατομικό ρεκόρ στα 800μ το πρωί της Τρίτης (10/04), ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να περάσουν στους τελικούς. Η Ναταλία σημείωσε επίδοση 4:10.98 και κατετάγη 15η από 19 κοπέλες. Ήταν έβδομη στη δεύτερη σειρά. Ο Δημητρίου έτρεξε ξημερώματα Τρίτης (10/04), ώρα Κύπρου. Παρότι πρωί, εντούτοις, με 1:47.82 πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 800μ και ήταν 12ος, μεταξύ 26 αθλητών. Τερμάτισε τέταρτος στη δεύτερη σειρά. Προκρίνονταν οι δύο πρώτοι και δύο χρόνοι.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι

Μεγάλο αγώνα έκαναν στους «8» του Μπιτς Βόλεϊ Τζίμης Αποστόλου / Γιώργος Χρυσοστόμου οι οποίοι κόντραραν στα ίσα τους Καναδούς Pedlow/ Schachter, χάνοντας 2-0 (21-17, 21-15) σε 46 λεπτά. Τα παιδιά πάλεψαν γενναία, ειδικά στο πρώτο σετ, όπου ήταν στο 16-17 και 17-18 για να λυγίσουν στο τέλος. Στο δεύτερο σετ οι Καναδοί ξέφυγαν με τρεις πόντους από την  αρχή και κράτησαν το προβάδισμα ως το τέλος. Ήταν πετυχημένη η συμμετοχή της κυπριακής ομάδας αντρών στους 21ους Κοινοπολιτειακούς, στην πρώτη παρουσία του σπορ στους Αγώνες. Τα παιδιά αποχωρούν μια νίκη και τρεις ήττες, έχοντας προκριθεί στα προημιτελικά και έχοντας παλέψει όλα τα σετ.

Φωτογραφίες: Σελήνη-Αλεξία Χριστοδούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ