aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑPFS Convention 2017: Παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις του Fitness

PFS Convention 2017: Παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις του Fitness

Με νέες πρακτικές σε απλή, κατανοητή γλώσσα αλλά και με έτοιμες ασκήσεις και προγράμματα, που μπορούν άμεσα να βάλουν στο ασκησιολόγιο τους, εφοδιάστηκαν οι 280 σύνεδροι οι οποίοι παρακολούθησαν το 5ο Professional Fitness Systems Convention που παρουσίασε το EShop For Sports στη Λευκωσία, το τριήμερο  24-26 Μαρτίου. Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης του Άλματος εις Ύψος, Κυριάκος Ιωάννου.

Το PFSC 2017 διοργάνωσε η Provision For Sports, με μεγάλο χορηγό την εταιρεία Matrix. Περιλάμβανε 40 δίωρα εργαστήρια (workshops) συνδυάζοντας πρακτική και θεωρεία γύρω από τέσσερις πυλώνες: Strength & Condition (performance), Pilates & Rehabilitation και Personal Training (μαζική άσκηση γυμναστηρίου). Πρόκειται για ένα πολυμορφικό, μοναδικό στο είδος του συνέδριο για τα δεδομένα της Κύπρου.

Το παράδειγμα της Εθνικής Ιρλανδίας

Το Συνέδριο παρακολούθησαν αρκετοί προπονητές φυσικής κατάστασης επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων, που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον Nick Winkelman να αναλύει το μοντέλο επιτυχίας του στην Εθνική Ιρλανδίας στο Ράγκμπι. Σύμφωνα με τον Winkelman ο στόχος ενός προπονητή φυσικής κατάστασης είναι διπλός: πιο έτοιμοι παίκτες, λιγότεροι τραυματισμοί. Εφαρμόζοντας τις μεθόδους του ο  Winkelman πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην Ιρλανδία.

«Θετικά σχόλια από όλους»

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. «Για εμάς η μεγαλύτερη ικανοποίηση αλλά και κίνητρο ώστε να μεγαλώσουμε το Συνέδριο, είναι τα θετικά σχόλια όλων των παρευρισκόμενων» λέει ο κ. Αναστάσης Χαραλάμπους, διευθυντής της Provision For Sports.

Ο Brand Schoenfeld μετέφερε τις τελευταίες τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως στον τομέα της μυϊκής υπερτροφίας και της απώλειας λίπους, σημειώνοντας πως η αύξηση μυϊκής μάζας μπορεί να επιδιώκεται τόσο για σκοπούς σωματικής διάπλασης όσο και -κυρίως- για αθλητικούς/ αγωνιστικούς σκοπούς. Τέτοια είναι πχ η περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος για να σταθεί στο ΝΒΑ αύξηση σημαντικά τη μυϊκής του μάζα.

Στο Professional Fitness Systems Convention, που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton, παρευρέθηκαν δέκα ξένοι εισηγητές και εννιά Κύπριοι. Πρακτικά μαθήματα έγιναν επίσης στο πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης». Παρούσα ήταν η Jenifer Dahl, ίσως η πιο γνωστή Stott Pilates Instructor παγκοσμίως, η φιγούρα της οποίας κοσμεί αφίσες και διαφημίσεις σε όλο τον κόσμο.

Καθήλωσε με τις γνώσεις του ο Nick Tuminello, ως ο καλύτερος personal trainer του 2016 σύμφωνα με τον National Strength & Condition Association των ΗΠΑ. Έδωσε έτοιμες ασκήσεις, και προπονητικά προγράμματα που εμπλουτίζουν και έχουν εφαρμογή ήδη στο ασκησιολόγιο των συνέδρων, και κατ’ επεκταση στους πελάτες τους. Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν τα καταστήματα Holland & Barrett, η PowerSoft, τα γυαλιά ηλίου OJO, τα καταστήματα Famous Sports, το Πανεπιστήμιο Frederick και η Science Technologies.

Όλοι οι εισηγητές έλαβαν τιμητικές πλακέτες με ιδιαίτερη μνεία στους Jeremy Boyd και Αλέξη Μπατρακούλης που δίδαξαν στο Συνέδριο για Πέμπτη συνεχή χρονιά, όσα και τα χρόνια της διοργάνωσης. Οι χορηγοί πρόσφεραν δώρα σε όλους τους συνέδρους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ