aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠετυχημένο το διαδικτυακό συνέδριο «Logicom Cyprus Marathon Symposium»

Πετυχημένο το διαδικτυακό συνέδριο «Logicom Cyprus Marathon Symposium»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 το διαδικτυακό συνέδριο Logicom Cyprus Marathon Symposium, μετά από πρωτοβουλία του οργανισμού Running in Cyprus σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθλητισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και την υποστήριξη της Logicom Ltd. Το παρακολούθησαν μέσω Facebook Live Streaming δρομείς και προπονητές δρόμων αντοχής από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Το συνέδριο είχε ως κεντρικό θέμα το τρέξιμο και τους δρόμους αντοχής, ενώ αποτελείτο από τέσσερις ενότητες οι οποίες παρουσιάστηκαν από διαφορετικούς ομιλητές. Η πρώτη ενότητα, με τίτλο «Marathon Training: Essentials» και ομιλητή τον εργοφυσιολόγο του Κέντρου Αθλητικών Ερευνών του ΚΟΑ Γιώργο Λουκαΐδη, που έκανε ανάλυση διαφορετικών φυσιολογικών παραμέτρων που επηρεάζουν την απόδοση των δρομέων, αναφέροντας τρόπους που μπορούν να συμπεριληφθούν στο προπονητικό πρόγραμμα κάθε μαραθωνοδρόμου.

Τη δεύτερη ενότητα παρουσίασε ο Πρόεδρος της επιτροπής Ακαδημίας Αθλητισμού του ΚΟΑ Λεόντιος Τσέλεπος με τίτλο «Run Run Run… to make Pafos an elite sport tourism destination», αναφέροντας τις προτεραιότητες ανάπτυξης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάφου και τους λόγους για τους οποίους η Πάφος αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα αθλητικού τουρισμού στην Κύπρο.

Την τρίτη ενότητα παρουσίασε ο Χάρης Φλωρίδης, ανώτατος σύμβουλος επιχειρήσεων της Logicom Solutions Ltd, με θεματολογία «The touchpoints between cybersecurity and sports». Η ανάλυση του θέματος αφορούσε την αυξημένη χρήση της τεχνολογίας στον αθλητισμό και τους τρόπους διασφάλισης της ‘ασφάλειας στον κυβερνοχώρο’ στη βιομηχανία του αθλητισμού.

Η τέταρτη και τελευταία ενότητα «The performance mindset» παρουσιάστηκε από τη βρετανίδα προπονήτρια δρόμων αντοχής Katie Tucker, η οποία επικεντρώθηκε στη σημαντικότητα της νοοτροπίας του δρομέα και την επίδραση της στην απόδοση του. Παρέθεσε τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να φέρει θετική νοοτροπία στο προπονητικό του πρόγραμμα και σαν αποτέλεσμα να βελτιώσει την απόδοση του. Το σεμινάριο έκλεισε με αρκετές ερωτήσεις που απηύθυναν οι δρομείς προς τους τέσσερις ομιλητές.

Μετά την επιτυχία του πρώτου αυτού διαδικτυακού συνεδρίου, ο οργανισμός Running in Cyprus και η Ακαδημία Αθλητισμού του ΚΟΑ προσδοκούν ότι θα αποτελέσει την απαρχή για τη διοργάνωση σειράς μελλοντικών διαδικτυακών σεμιναρίων για τη σωστή και ενδελεχή ενημέρωση των ερασιτεχνών και έμπειρων δρομέων, όπως επίσης και προπονητών δρόμων αντοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ