aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠετυχημένη η Ημερίδα «Με ασπίδα τον αθλητισμό»

Πετυχημένη η Ημερίδα «Με ασπίδα τον αθλητισμό»

Πετυχημένη ήταν η ημερίδα με θέμα: «Με Ασπίδα τον Αθλητισμό», που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, η Ταμίας της Ομοσπονδίας Μαρία Σταύρου εκ μέρους του προέδρου Πέτρου Κουλέρμου και ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Χρύσανθος Γεωργίου.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ στο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στα οφέλη του αθλητισμού για την υγεία των πολιτών, τόνισε και τα εξής: «Η εμπλοκή των νέων με φυσικές δραστηριότητες από μικρή ηλικία, καθιερώνει  ένα υγιεινό τρόπο ζωής ,ο οποίος καλλιεργεί μια σχέση φροντίδας με το σώμα, ενισχύοντας το αίσθημα της  αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης τους, ενώ παράλληλα ενδυναμώνονται οι μηχανισμοί αντίστασης σε εξωγενείς νοσηρές νοοτροπίες, όπως είναι η Καθιστική ζωή, η πολυφαγία, η χρήση ουσιών Ντόπινγκ, τα Ναρκωτικά, το Κάπνισμα, το Αλκοόλ, κλπ.

Ο ΚΟΑ συμβάλλει και θα συνεχίσει να συμβάλλει ενεργά στην προστασία του αθλούμενου πολίτη σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, και έχει ήδη δρομολογήσει σχέδιο δράσης για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού Εθνικού παρεμβατικού προγράμματος εκπαίδευσης και ενημέρωσης, για τις αρνητικές συνέπειες του Ντόπινγκ στον Αθλητισμό Αναψυχής στην Κύπρο. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της  σημερινής εκδήλωσης, τους Λειτουργούς του Οργανισμού, την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής  Εκπαίδευσης Λευκωσίας, καθώς και τους τρείς εισηγητές που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και βρίσκονται εδώ για να μας μεταδώσουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους».

Στον χαιρετισμό της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας Εκπαίδευσης, τονίστηκαν τα ακόλουθα: «Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους Φορείς με τους οποίους είχαμε επαφές οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν θετικοί και συνεργάσιμοι με τα όσα τους είχαμε αναφέρει. Απόδειξη της θετικής αυτής ανταπόκρισης είναι και η σημερινή εκδήλωση με συνδιοργανωτή τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Ως Οργανωμένοι Γονείς δηλώνουμε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι μόνο η αρχή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους τους Φορείς που έχουν σχέση με τα παιδιά και τους νέους και να βοηθήσουμε, τόσο στην εξεύρεση λύσεων όσο και στην εφαρμογή τους. Η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή και όχι μεμονωμένη. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Όλοι μαζί, για να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Είναι πια καιρός να τεθούμε όλοι ενώπιον των ευθυνών και του χρέους όλων μας, Γονιών και Θεσμών, απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να λειτουργούμε ως Προμηθείς και όχι ως Επιμηθείς. Να προλαβαίνουμε τα αρνητικά αποτελέσματα και όχι να ανακοινώνουμε την λήψη μέτρων κατόπιν εορτής.

Μετά τους χαιρετισμούς, ακολούθησαν οι διαλέξεις από την κ. Μαρία Ματθαίου Κίκα, Ψυχολόγο, Λειτουργός Εκτελεστικής Γραμματείας Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου, με θέμα: «Το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης στην Κύπρο-Κατάσταση, Πρόληψη, Αντιμετώπιση».

Και η διάλεξη από την Νικολέτα Μιιχαηλίδου, Κλινική και Αθλητική Διαιτολόγο του Κέντρου Αθλητριατικών Ερευνών Κύπρου, με θέμα: «Η σωστή διατροφή για υγεία και ευρωστία στους νέους». Στο τέλος έγινε συζήτηση επί των διαλέξεων με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ