aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ«Πετρολίνα» διεθνής μαραθώνιος ανοικτής θάλασσας

«Πετρολίνα» διεθνής μαραθώνιος ανοικτής θάλασσας

Έχει γίνει πια παράδοση. H Comen εμπιστεύτηκε στην Κύπρο για τέταρτη φορά (το 2009, 2011 και 2016 οι άλλες τρεις) τη διοργάνωση του Μεσογειακού Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί παράλληλα με τον 15ο διεθνή Μαραθώνιο Ανοικτής Θάλασσας αυτό το Σαββατοκύριακο. Παράδοση έγινε και ο χώρος διεξαγωγής της διοργάνωσης, στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας. Ισχυροί συμπαίκτες ο Δήμος Λάρνακας, που θα είναι συνδιοργανωτής και η Πετρολίνα, να είναι ο μέγας χορηγός των αγώνων.

Είναι γι’ αυτόν τον λόγο που και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλέξανδρος Χριστοφόρου αναφέρθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευχαρίστηση, «για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ακόμα μια φορά η διεθνής Ομοσπονδία και μας ανάθεσε τη διοργάνωση» και συνεχίζοντας μίλησε για το αγωνιστικό κομμάτι τονίζοντας πως, «το επίπεδο είναι αρκετά ψηλό και αναμένεται να έχουμε ψηλό ανταγωνισμό απ’ όλες τις χώρες που συμμετέχουν». Η Μάλτα συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση, ενώ όπως μας είπε ο πρόεδρος, «θα είχαμε και την Σκωτία μαζί μας, αλλά η πτώχευση της Thomas Cook, είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τα εισιτήρια και να μην καταστεί δυνατή η κάθοδος τους στον αγώνα».

Στον Μαραθώνιο συμμετέχουν 150 αθλητές από δεκαεπτά χώρες: Ιταλία, Ισραήλ, Γαλλία, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Βουλγαρία, Βόρειο Μακεδονία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Ελλάδα, Καναδά, Ιρλανδία, Ολλανδία, Μεξικό, Ινδία και Κύπρο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές των αγώνων, για την πρωτιά στο Μεσογειακό Κύπελλο, αναμένεται να είναι η Ιταλία, το Ισραήλ, η Ισπανία και η Γαλλία, Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και 60 δικοί μας αθλητές από επτά Ναυτικούς Ομίλους (Πάφου, Λεμεσού, Κερύνειας, Αγλαντζιάς, Λάρνακας, Κωνσταντίας και ΑΠΟΕΛ), οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον διεθνή αγώνα.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα και οι διεθνείς αγώνες Βετεράνων, όπως και αγώνας ενθάρρυνσης 500μ. για παιδιά ηλικίας 9-13 χρόνων. Εξήντα πέντε δελφινάκια θα δώσουν το παρόν τους σε μια πρώτη γνωριμία με τα αγωνίσματα του μαραθωνίου, αλλά και για να αγαπήσουν τα αγωνίσματα του υγρού στίβου. Μεγάλος χορηγός των αγώνων η Πετρολίνα. Επίσημος χορηγός ΟΠΑΠ Κύπρου. Υποστηρικτές: Η Τουριστική Ανάπτυξη Λάρνακας και τα καταστήματος Μαύρος, επίσημος αντιπρόσωπος των HEAD. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Active.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10/2019
07:30 Εκκίνηση για τα 5χλμ ανδρών (Διεθνής Μαραθώνιος, Μεσογειακό Κύπελλο, Παγκύπριο Πρωτάθλημα)
07:35 Εκκίνηση για τα 5χλμ γυναικών (Διεθνής Μαραθώνιος, Μεσογειακό Κύπελλο, Παγκύπριο Πρωτάθλημα)
09:30 Εκκίνηση για τα 5χλμ μικτής σκυταλοδρομίας (Μεσογειακό Κύπελλο – γκρουπ B’)
11:15 Εκκίνηση για τα 2.5χλμ ανδρών/γυναικών (Διεθνής Μαραθώνιος, Παγκύπριο Πρωτάθλημα)
11:20 Εκκίνηση για τα 2.5χλμ ανδρών/γυναικών (Βετεράνοι)
12:45 Απονομή επάθλων

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/10/2019
07:30 Εκκίνηση για τα 7.5χλμ ανδρών (Διεθνής Μαραθώνιος, Μεσογειακό Κύπελλο, Παγκύπριο Πρωτάθλημα)
07:35 Εκκίνηση για τα 7.5χλμ γυναικών (Διεθνής Μαραθώνιος, Μεσογειακό Κύπελλο, Παγκύπριο Πρωτάθλημα)
10:00 Εκκίνηση για τα 5χλμ μικτής σκυταλοδρομίας (Μεσογειακό Κύπελλο – γκρουπ Α’)
11:30 Εκκίνηση για τα 500μ αγοριών (αγώνας ενθάρρυνσης)
11:45 Εκκίνηση για τα 500μ κοριτσιών (αγώνας ενθάρρυνσης)
12:30 Απονομή επάθλων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ