aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠέθανε εν ώρα προπόνησης ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Κένεθ Το

Πέθανε εν ώρα προπόνησης ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Κένεθ Το

Γροθιά στο στομάχι ήταν για τον κόσμο της κολύμβησης η είδηση του θανάτου του Κένεθ Το, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή το 2013 με τα χρώματα της Αυστραλίας να πεθαίνει τη Δευτέρα σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας «Guardian», ο Το αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, κατά τη διάρκεια προπόνησης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Το ίδιο μέσο αναφέρει πως ο αθλητής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε, με τα αίτια του θανάτου του να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Ο Το είχε γεννηθεί στο Χονγκ Κονγκ αλλά μετακόμισε στην Αυστραλία από την ηλικία των δύο ετών και μεγάλωσε στο Σίντνεϊ ενώ στην ηλικία των 16 ετών κατάφερε να σπάσει το εθνικό ρεκόρ του Ίαν Θορπ στα 200 μέτρα μικτή ατομική κολύμβηση.

Από το 2016 είχε επιλέξει να αγωνίζεται με τα χρώματα της χώρας που μεγάλωσε, όμως δεν μπόρεσε να εκπροσωπήσει το Χονγκ Κονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, με τον θάνατο να στερεί από τον κόσμο σε πολύ νεαρή ηλικία έναν σούπερ ταλαντούχο αθλητή.

Είναι ενδεικτικό ότι πριν φύγει από τη ζωή πρόλαβε να σημειώσει 17 ρεκόρ κολύμβησης εκπροσωπώντας το Χονγκ Κονγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ