aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠέντε χρόνια από το αργυρό του Κοντίδη στο Λονδίνο

Πέντε χρόνια από το αργυρό του Κοντίδη στο Λονδίνο

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν την Κυριακή (06/8) από την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Παύλο Κοντίδη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ήταν 6 Αυγούστου 2012 όταν ο 22χρονος, τότε, ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού ανέβαινε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στην περιοχή Weymouth & Portland, 200χλμ νοτιοδυτικά του Λονδίνου, όπου διεξάγονταν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας. Ο Κοντίδης ήταν δεύτερος στην κατηγορία σκαφών τύπου Laser, πίσω από τον Αυστραλό Tom Slingsby και μπροστά από το Σουηδό Rasmus Myrgren.

«Παρότι ήμουν μόλις 22 χρόνων, εντούτοις, συμμετείχα για δεύτερη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στα 18 μου έλαβα μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, όπου κατέλαβε τη 13η θέση. Ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένος για τους Ολυμπιακούς και μέσα μου πίστευα πως θα έκανα την έκπληξη και θα ανέβαινα στο βάθρο» θυμάται ο Κοντίδης και προσθέτει: «σπούδαζα τότε στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιου του Σαουθάμπτον, όμως είχα ‘παγώσει’ τις σπουδές για 1-2 χρόνια, προπονήθηκα πολλές ώρες στο Weymouth & Portland και έμαθα πάρα πολύ καλά την περιοχή, τη θάλασσα και τους ανέμους».

Πριν τους Αγώνες ήταν Νο11 στην Παγκόσμια Κατάταξη (είχε ανέβει μέχρι το Νο6 το 2011). Έως τότε είχε δύο  αργυρά σε Παγκόσμια Κύπελλα, ένα χάλκινο μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Ανδρών το 2009 και μια 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Laser, το 2010.

Μέχρι σήμερα ο Κοντίδης είναι μοναδικός Κύπριος αθλητής που κερδίζει Ολυμπιακό μετάλλιο με τα χρώματα της Κύπρου, από το 1980 που η χώρα μας λαμβάνει μέρος ως ανεξάρτητο κράτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έκτοτε ο Κοντίδης έχει πετύχει σημαντική πρόοδο κερδίζοντας σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, ενώ με την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο απέδειξε πως παραμένει στους κορυφαίους του αθλήματος. Άλλωστε σήμερα είναι στο Νο2 της Παγκόσμιας Κατάταξης –την υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ- μόλις έναν βαθμό πίσω από τον πρώτο.

«Το Ολυμπιακό μετάλλιο έδωσε μεγάλη ώθηση και δυναμική στην καριέρα μου. Ωστόσο, η διατήρηση στην ελίτ είναι πάντα δυσκολότερη από την είσοδο σε αυτήν. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν χρόνια σκληρής δουλειάς αλλά και καθιέρωσης. Με οδηγό το μετάλλιο στο Λονδίνο, θα κυνηγήσω με όλες μου τις δυνάμεις ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον» σχολιάζει ο Κοντίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ