aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠέμπτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, 23-30 Σεπτεμβρίου 2019

Πέμπτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, 23-30 Σεπτεμβρίου 2019

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για την υγεία των πολιτών της Κύπρου, συμμετέχει ενεργά, στηρίζει και προωθεί την 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, Εθνικό Συντονιστικό Φορέα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Με ειδικές εγκυκλίους καλούνται όλες οι σχολικές μονάδες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετέχουν ενεργά, διοργανώνοντας δράσεις οι οποίες να στοχεύουν στην προαγωγή του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης.

Ενδεικτικά, αναφέρονται σε συντομία, δράσεις τις οποίες θα διοργανώσουν οι σχολικές μονάδες Μέσης Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του διευρυμένου διαλείμματος και του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής:

-Δευτέρα, 23/09/2019, διαλέξεις με θέμα «Προώθηση της Φυσικής Δραστηριότητας και του Αθλητισμού»

-Τρίτη και Πέμπτη 24 και 26/09/2019, καινοτόμες φυσικές δραστηριότητες με βάση τις ανάγκες και τα δεδομένα κάθε σχολικής μονάδας.

-Τετάρτη 25/09/2019,άσκηση στον εργασιακό χώρο για όλο το προσωπικό των σχολικών μονάδων.

-Παρασκευή 27/09/2019, Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, φετινό θέμα είναι: «Ενυδάτωση κατά την άσκηση – Υγιεινή διατροφή» με την προτροπή διοργάνωσης δράσεων στο πλαίσιο όλων των μαθημάτων και όχι μόνο της Φυσικής Αγωγής. Στις δράσεις καλούνται να λάβουν μέρος πέραν των μαθητών και μαθητριών, εκπαιδευτικοί, όλο το προσωπικό της σχολικής μονάδας καθώς και σύνδεσμοι γονέων, σχολικές εφορείες κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Μέσης Εκπαίδευσης στις ιστοσελίδες: http://fysam.schools.ac.cy/index.php/el/draseis/be-active-2019 και https://www.beactive.cy/ καθώς και στα τηλέφωνα 22800764, 765, 798.

Επίσης ενδεικτικά, αναφέρονται σε συντομία, δράσεις τις οποίες θα διοργανώσουν σχολικές μονάδες Δημοτικής Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού:

-Break Time Active Play, παιγνίδια παιδαγωγικού-ψυχοκινητικού και συναισθηματικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

-Move to improve Energizing Brain Breaks, παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, θα λειτουργήσουν ως «Πρεσβευτές». Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος μέσα στην τάξη, το μάθημα θα διακοπεί για ένα λεπτό κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά «Πρεσβευτές» θα δείξουν στους συμμαθητές τους διάφορες ασκήσεις που κάνουν κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους και θα αθληθούν μαζί τους.

-Πρωινό περπάτημα με εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά στο σχολικό περιβάλλον, κατά την πρωινή προσέλευση όλοι μαζί θα περπατούν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

-Παιχνίδι προσανατολισμού στο φυσικό περιβάλλον, η δράση αυτή στοχεύει στη γνωριμία με μεθόδους προσανατολισμού με ή χωρίς πυξίδα και συνηθειών που απαιτούνται κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων στη φύση όπως η κατασκήνωση, η πεζοπορία, η εξερεύνηση της φύσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αγωνιστικής Αναρρίχησης.

-Μύηση και γνωριμία των παιδιών και εκπαιδευτικών με θαλάσσια αθλήματα, παιδιά και εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν τέσσερα από τα ολυμπιακά αθλήματα που γίνονται στη θάλασσα (ιστιοπλοΐα, καγιάκ, beach volley, κολύμπι) και τους κανόνες ασφάλειας που έχουν σχέση με το νερό. Η δράση αυτή διεξάγεται κατά τη διάρκεια των μηνών Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Μάη και Ιούνη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Δημοτικής Εκπαίδευσης στο σύνδεσμο: http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp9521a και στο τηλέφωνο: 25870280.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ