aekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaehtnikosomonoiaolympiakospaeekpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLigaEuro 2020

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠαπαχαραλάμπους: Οι σκέψεις και το πλάνο δράσης

Παπαχαραλάμπους: Οι σκέψεις και το πλάνο δράσης

Με επιστολή του προς τα ΜΜΕ ο υποψήφιος πρόεδρος της ΚΟΕ, Ανδρέας Παπαχαράλαμπους μοιράζεται τις σκέψεις και το πλάνο δράσης του.

Αναλυτικά: «Θέλω κατ΄ αρχάς να μοιραστώ μαζί σας τη θλίψη και τον πόνο, για όσα τραγικά βίωσε (και θα βιώνει για πολλά χρόνια ακόμη) η πατρίδα μας με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Τέτοιες στιγμές ακουμπούν όλους μας και μας υποχρεώνουν να στρέψουμε την προσοχή, την έγνοια και τη σκέψη μας σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες αλλά και στην ίδια τη χώρα μας που έχασε ένα από τους πνεύμονές της.

Δυστυχώς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε και με μια εκλογική διαδικασία η οποία με λίγη καλή θέληση από όλους, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Όπως ήδη γνωρίζετε από προηγούμενη ενημέρωσή μου προς εσάς, είχα προβεί σε συγκεκριμένες εισηγήσεις ώστε να αποφευχθεί η επικείμενη εκλογική διαδικασία για την πλήρωση της κενωθείσας θέσης του προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κανονική Ολομέλεια/ Συνέλευση για την εκλογή του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου στο σύνολό του.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη μας ότι επίκειται η συμμετοχή της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός που υπαγορεύει όπως η προσοχή όλων μας στραφεί αποκλειστικά στην καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας, θεώρησα ότι η αποφυγή εκλογικών διαδικασιών όχι μόνο ενδείκνυται αλλά και επιβάλλεται.

Δυστυχώς οι συγκεκριμένες εισηγήσεις μου δεν έγιναν αποδεκτές, ούτε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ ούτε και από τον αγαπητό Ντίνο Μιχαηλίδη τον οποίο παρεκάλεσα, να αποσύρουμε μαζί το ενδιαφέρον μας για την διεκδίκηση της προεδρίας  ώστε να αποφευχθούν οι επικείμενες εκλογές.

Με δεδομένο, λοιπόν, το γεγονός ότι οι διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί από την ΚΟΕ συνεχίζονται και διεκπεραιώνονται με βάση τα καταστατικά χρονοδιαγράμματα, είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω την υποψηφιότητά μου, έστω και αν επιμένω ότι η επικείμενη εκλογική διαδικασία είναι αχρείαστη.

Ως υποψήφιος, λοιπόν, μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου γιατί μαζί θα διεξέλθουμε την πορεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, εφόσον η Ολομέλεια/ Συνέλευση με εμπιστευθεί για την προεδρία. Τούτη η συλλογικότητα, όχι φραστικά, αλλά επί της ουσίας, αποτελεί για μένα τον ακρογωνιαίο λίθο της συμπεριφοράς μου σε οποιοδήποτε σώμα ή φορέα λειτούργησα μέχρι τώρα ή και θα δράσω στο μέλλον.

Πολύ περισσότερο στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία με προζύμι τις Ομοσπονδίες της έχει ευθύνη απέναντι σε όλους τους αθλητές όλων των αθλημάτων, αλλά και απέναντι στο σύνολο της κυπριακής κοινωνίας με την πρόταξη, διάδοση και προστασία των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού. Αρχές και αξίες που ασφαλώς δεν αποτελούν θεωρητική προσέγγιση αλλά ενσυνείδητη στάση συμπεριφοράς και ζωής.

Με αυτή τη συλλογικότητα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των σχεδιασμών και προγραμμάτων της κάθε μιας Ομοσπονδίας, παρέχοντας σε αυτές την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη, οικονομική και άλλως πως.

Με πρώτιστο κριτήριο την ευημερία όλων των Ομοσπονδιών, ούτως ώστε με τη σειρά τους να στηρίζουν ανάλογα τα σωματεία μέλη και τους αθλητές τους, θα διαμορφώνονται οι προϋπολογισμοί της ΚΟΕ και η οικονομική δράση της.

Η όλη δράση της ΚΟΕ θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στην κρίση των Ομοσπονδιών μελών της αλλά και στη διάθεση οποιουδήποτε φορέα νομιμοποιείται εκ της νομοθεσίας, τυπικά και ηθικά, να το ζητήσει. Στο πλαίσιο αυτό θα ισχυροποιήσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τη συνεννόηση και συνεργασία μας με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και άλλους φορείς όπως η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Η διαφάνεια στη δράση μας, η συλλογικότητα, ο σεβασμός και η αξιοκρατία χαράσσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε για να δώσουμε, επαναλαμβάνω, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το ζητούμενο και ποθούμενο αποτέλεσμα στους στόχους της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι οποίοι πρέπει να είναι στην ουσία, στόχοι της κάθε μιας Ομοσπονδίας, στόχοι του καθενός αθλητή, στόχοι του καθενός απλού πολίτη που γνοιάζεται για την ποιότητα του αθλητισμού και της κοινωνίας μας.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις, πληροφορίες ή λεπτομερέστερη ενημέρωση για τη φιλοσοφία που θα διέπει τη δράση μου εφόσον μου δοθεί η δυνατότητα να υπηρετήσω την ΚΟΕ από τη θέση του προέδρου της. Άλλωστε, όπως συνάγεται και από το πλαίσιο που παραθέτω ήδη σε τούτο το σημείωμα, οι Ομοσπονδίες και τα στελέχη τους, θα είστε ουσιαστικοί συνεργάτες μου στη διαμόρφωση της πορείας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ