aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠάνω από 260 αθλητές συμμετείχαν στο «Monomachos Cup 2018»

Πάνω από 260 αθλητές συμμετείχαν στο «Monomachos Cup 2018»

Για 10η συνεχόμενη χρονιά, ο Αθλητικός Σύλλογος Μονομάχος διοργάνωσε το πρωτάθλημα τζούντο «Monomachos Cup 2018», στο οποίο φέτος σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής από αθλητές του εξωτερικού. Πάνω από 280 αθλητές έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, τον Ιούνιο, εκ των οποίων οι 70 από το Ισραήλ. Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος και νεαροί που εκπροσωπούσαν την Ελλάδα και τη Ρωσία.

Το πρωτάθλημα τζούντο «Monomachos Cup 2018» πραγματοποιήθηκε στην κλειστή αίθουσα του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία, με διοργανώτρια την ομώνυμη σχολή τζούντο με έδρα την Παλλουριώτισσα.

Πρόκειται για διοργάνωση στην οποία δικαίωμα συμμετοχής είχαν νεαροί από 6 μέχρι 18 ετών, με 60 διαφορετικές κατηγορίες βάρους σε τέσσερις διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες να λαμβάνουν χώρα. Μάλιστα, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν ταυτόχρονα τέσσερα Τατάμι, λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Στη διοργάνωση συμμετείχαν και δύο διεθνείς διαιτητές από το Ισραήλ, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο υπεύθυνος διαιτησίας του τζούντο στη χώρα, Leonid Korl.

Ο προπονητής του Συλλόγου Μονομάχος, Μάριος Ανδρέου, σχολίασε για το τουρνουά: «Ήταν σπουδαία ευκαιρία για τους αθλητές των διαφόρων σχολών της Κύπρου να αντιμετωπίσουν παιδιά της ηλικίας τους από το Ισραήλ, οπού είναι υψηλό το επίπεδο του τζούντο. Τέτοιες ευκαιρίες δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν άλλες αγωνιστικές κουλτούρες και να βελτιωθούν. Όσον αφορά τη διοργάνωση, θέσαμε στόχο το υψηλό επίπεδο, την  προώθηση του αθλήματος του τζούντο και το κτίσιμο για το μέλλον, αφού θέλουμε του χρόνου να έχουμε περισσότερες χώρες να συμμετέχουν και να παραμείνουν για προπονητικό καμπ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, Όμιλο Geraklion, Top Kinisis Travel, ACS Courier, Landas Colours καθώς και την Κυπριακή Ομοσπονδία Τζούντο και τον πρόεδρο Σώτο Τρικωμίτη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ