aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠανελλήνιο: Ρεκόρ, μετάλλια και υποσχέσεις

Πανελλήνιο: Ρεκόρ, μετάλλια και υποσχέσεις

Πλούσια συγκομιδή σε μετάλλια (ένδεκα στον αριθμό) και (πέντε) παγκύπριες επιδόσεις από τους αθλητές μας που πήραν μέρος (με ελλαδικούς ομίλους) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων και παίδων/κορασίδων, το οποίο διεξήχθηκε από τις 21-24 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Εξαιρετική ακόμα μια φορά η παρουσία της Κάλλιας Αντωνίου, στα 50μ. ελεύθερο κορασίδων, η οποία με χρόνο 26.51 εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο, ενώ η επίδοση της αποτελεί ισοφάριση της παγκύπριας επίδοσης γυναικών, νεανίδων και κορασίδων, που κατείχε η Ράνια Παύλου από το 2009.   Η Κάλλια εξασφάλισε ακόμα δύο μετάλλια, ένα χρυσό στα 100μ. ελεύθερο με χρόνο 57.59 και ένα αργυρό στα 4Χ100μ. ελεύθερο κορασίδων με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Δύο νέες παγκύπριες επιδόσεις είχαμε και από τον Σταύρο Τζιρτζιπή.  Στα 800μ. ελεύθερο παίδων κατέρριψε το ρεκόρ με 8.44.50 και στα 1500μ. ελεύθερο παίδων με 16.48.60 (ο Σταύρος ήταν ο κάτοχος και των δύο προηγούμενων επιδόσεων με 8.47.54 και 16.48.94, αντίστοιχα).

Εξασφάλισε επίσης χρυσό μετάλλιο με την ομάδα του ΑΝΟ Αργυρούπολης στα 4Χ100μ. μικτή παίδων. Χρυσό μετάλλιο είχαμε και από τον Κωνσταντίνο Χατζηττοουλή στα 4Χ200μ. ελεύθερο νέων με την ομάδα του ΑΝΟ Αργυρούπολης και τον Γιώργο Ζωτιάδη στα 4Χ100μ. ελεύθερο παίδων με την ομάδα του Ν.Ο. Χαλκίδας

Αργυρά μετάλλια εξασφάλισαν η Σωτηρία Νεοφύτου στα 50μ. πεταλούδα νεανίδων με επίδοση 28.07 και 100μ. πεταλούδα νεανίδων με 1.02.59, ο Κωνσταντίνος Ονουφρίου με την ομάδα του Ν.Ο. Χαλκίδας στα 4Χ200μ. ελεύθερο παίδων και η Χρυσούλα Καραμάνου με την ομάδα του Ποσειδώνα Ηλισίων στα 4Χ100μ. μικτή. Χάλκινο εξασφάλισε η Ελένη Στεφανίδου στα 200μ. μικτή κορασίδων με χρόνο 2.25.04.

Μετά το τέλος των αγώνων ο επιστημονικός συνεργάτης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Τάσος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα είναι σημείο αναφοράς για τα επόμενα χρόνια. Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση μέσα σε άριστες συνθήκες διεξαγωγής. Και δεν ήταν μόνο οι εγκαταστάσεις, αλλά και το γεγονός ότι μεταδίδονταν ζωντανά οι αγώνες και υπήρχαν άμεσα τα αποτελέσματα.

Οι κούρσες ήταν πολύ γρήγορες. Οι οκτώ πρώτοι αθλητές σε κάθε αγώνισμα ήταν πολύ κοντά, πράγμα που δείχνει το βάθος που υπάρχει στην ελληνική κολύμβηση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ρεκόρ συμμετοχών (960, δηλαδή 90 περισσότερες από πέρσι) μας γεμίζουν αισιοδοξία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ