Πάνε Λάχτι και στοχεύουν… Τόκυο!

Για συμμετοχή στους αγώνες του τελευταίου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής. Η ΣΚΟΚ συμμετέχει στους αγώνες με τις εθνικές ομάδες σκητ και τραπ ανδρών και την εθνική σκητ γυναικών, ενώ η Γεωργία Κωνσταντινίδου συμμετέχει στο τραπ γυναικών...

SONY DSC

Για την πόλη Λάχτι της Φιλανδίας, αναχωρούν οι εθνικές μας ομάδες σκητ και τραπ, προκειμένου να συμμετέχουν στον τέταρτο και τελευταίο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF.

Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου, συμμετέχει στη διοργάνωση με τις εθνικές ομάδες σκητ και τραπ ανδρών και την εθνική σκητ γυναικών, ενώ στο τραπ γυναικών θα μας εκπροσωπήσει η πρωταθλήτρια μας Γεωργία Κωνσταντινίδου.

Πέραν από τη διάκριση και τα μετάλλια των αγώνων, οι αθλητές μας στοχεύουν και στην εξασφάλιση Ολυμπιακής πρόκρισης για το Τόκυο του 2020, αφού στο Λάχτι θα δοθούν δυο «κάρτες» σε κάθε αγώνισμα και αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου οι αθλητές μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους.

Πάντως το σκοπευτήριο του Λάχτι θεωρείται αρκετά… «γουρλίδικο» για την Κύπρο, αφού πέρα από τις πολλές διακρίσεις που πέτυχαν διεθνείς σκοπευτές μας στο συγκεκριμένο σκοπευτήριο, εκεί έχουν εξασφαλιστεί και τρεις Ολυμπιακές προκρίσεις. Μία το 1987 από τον αείμνηστο Μάικ Τύμβιο για τους Ολυμπιακούς της Σεούλ (1987) και δύο το 1995, για τους Ολυμπιακούς της Ατλάντα (1996), από τους πρωταθλητές μας Αντώνη Ανδρέου στους Πανευρωπαϊκούς και Χρίστο Κουρτέλλα στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για σκοπούς τακτικής, από πλευράς ΣΚΟΚ, στην αποστολή δεν συμμετέχουν ο πρωταθλητής μας στο τραπ Ανδρέας Μακρής και η πρωταθλήτρια μας στο σκητ Άντρη Ελευθερίου οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή «κάρτα» και με βάση τους κανονισμούς της ISSF δεν μπορούν να διεκδικήσουν δεύτερη. Με την εθνική ομάδα του τραπ, που θα ριχτεί πρώτη στη «μάχη του Λάχτι», θα αγωνιστούν οι διεθνείς μας Νικόλας Κυριάκου, Νιχάτ Αχτερζί και Άδωνης Μυλωνάς, ενώ την αποστολή του τραπ συνοδεύει ο ομοσπονδιακός προπονητής Λεόντιος Λεοντίου.

Στην εθνική του σκητ γυναικών συμμετέχουν οι αθλήτριες μας Κωνσταντία Νικολάου, Παναγιώτα Ανδρέου και Λουΐζα Θεοφάνους και την αντίστοιχη εθνική των ανδρών θα στελεχώσουν οι Γιώργος Αχιλλέως, Γιώργος Καζάκος και Μενέλαος Μιχαηλίδης. Την αποστολή του σκητ συνοδεύουν οι προπονητές Αντώνης Ανδρέου και Χριστάκης Χριστοφόρου.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των διοργανωτών, η επίσημη προπόνηση και η τελετή έναρξης, θα γίνουν την Τετάρτη 14 Αυγούστου, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα διεξαχθεί ο αγώνας του τραπ γυναικών. Το τραπ ανδρών θα είναι τριήμερος, θα ξεκινήσει την Πέμπτη μαζί με τις γυναίκες και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 17 Αυγούστου. Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο αγώνας των «ζευγαριών» (Trap Mixed Team), ενώ η επίσημη προπόνηση του σκητ είναι ορισμένη για τη Δευτέρα 19 Αυγούστου. Το διήμερο 20 – 21 Αυγούστου θα ριχτούν στη «μάχη» οι γυναίκες και ο αγώνας του σκητ ανδρών που θα είναι επίσης διήμερος θα διεξαχθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη 21 και 22 Αυγούστου. Οι αποστολές θα αναχωρήσουν από τη Φιλανδία την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΠΗΓΗΓραφείο Τύπου ΣΚΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ