aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠαγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης

Για πρώτη φορά στα χρονικά, Κυπριακή αποστολή θα συμμετάσχει σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης ORC, το οποίο φέτος διοργανώνεται στην Τεργέστη της Ιταλίας. Η ομάδα που θα λάβει μέρος είναι η  Ιστιοπλοϊκή ομάδα της IronFX του Ναυτικού ομίλου Αμμοχώστου.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ORC συμμετέχουν 127 σκάφη σε 3 κατηγορίες Α,Β και Γ και περισσότεροι από 1500 αθλητές. Η Κυπριακή συμμέτοχη του σκάφους IronFX είναι στη κατηγορία Α για τα πιο μεγάλα σκάφη σε μέγεθος. Το αγωνιστικό σκάφος IronFX είναι 45 πόδια – 14 μετρά και κατασκευής Farr. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 8 Ιουλίου στην θαλάσσια περιοχή της Τεργέστης στην Αδριατική θάλασσα.

Ο αγώνας οργανώνεται από το Porto San Rocco. Καπετάνιος της Κυπριακής αποστολής στους αγώνες θα είναι ο καταξιωμένος πρωταθλητής με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νικόλας Επιφανίου από τον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου. Η 13μελης αποστολή από την Κύπρο αποτελείται από τον Μάρκο Κασιουρή, Μισέλ Φιαλά, Σάκη Διονυσίου,  Γιώργο Σαββίδη, Στέλιο Μαμπρούκ, Αλέξανδρο Αδαμίδη, Ανδριάννα Μάτση, Ανδρέα  Μηλιδώνη, Δάνο Βλάχο, Πάμπο Αβαρατζή, Ανδρέα Λιασίδη, Λουκία Καναρίνι και  Δαφνη Φραγκούδη.

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει εννέα κούρσες οι δύο από τις οποίες θα γίνουν σε ανοιχτή θάλασσα με διάρκεια περίπου 15-20 ώρες η κάθε κούρσα και 7 κούρσες κοντά στη στεριά διάρκειας περίπου 2 ώρες η κάθε κούρσα. Η ιστιοπλοϊκή ομάδα της IronFX του Ναυτικού ομίλου Αμμοχώστου έλαβε μέρος πέρσι με επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2016 στο Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική και πηρέ την 26η θέση στην γενική κατάταξη και την 7η θέση στην κατηγορία Corinthians των μη επαγγελματιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ