aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομιών 2019: Κυπριακό καρέ ελπίδας στο Άρε!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομιών 2019: Κυπριακό καρέ ελπίδας στο Άρε!

Με τέσσερις αθλητές λαμβάνει μέρος η Κύπρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομιών 2019, στο Άρε της Σουηδίας, το οποίο διεξάγεται από τις 7 του μήνα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Η χώρα μας έχει δημιουργήσει παράδοση στους αγώνες, στους οποίους συμμετέχει από το 1978 και οι αθλητές μας θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Οι αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν είναι η Ανδριάνα Πιερή, ο Γιάννος Κουγιουμτζιάν, ο Γιώργος Κάκκουρας και ο Ανδρέας Επιφανίου. Μαζί με τους αθλητές ταξίδεψε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίλαν Μάτικ, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο Μιχάλης Ζίγκας.

Η ομάδα μας έκανε τις προπονήσεις της στο Άρε και οι αθλητές μας θα πάρουν μέρος στα εξής αθλήματα: Η Ανδριάνα Πιερή πήρε ήδη μέρος χθες στον τελικό γιγαντιαίας κατάβασης γυναικών, τερματίζοντας με επιτυχία τον αγώνα και σήμερα θα αγωνιστεί στον προκριματικό αγώνα τεχνικής κατάβασης γυναικών. Αν καταφέρει να προκριθεί θα λάβει μέρος αύριο στον τελικό. Γιάννος Κουγιουμτζιάν, Γιώργος Κάκκουρας και Ανδρέας Επιφανίου πήραν χθες μέρος στον προκριματικό αγώνα γιγαντιαίας κατάβασης, ενώ σήμερα θα διεξαχθεί ο τελικός και αύριο θα λάβουν μέρος στον προκριματικό αγώνα τεχνικής κατάβασης.

Σύμφωνα με τον αρχηγό αποστολής της χώρας μας, Μιχάλη Ζίγκα, θα είναι η πρώτη φορά που θα λάβουν μέρος σε Παγκόσμιο Χιονοδρομικό αγώνα 75 χώρες, ανάμεσα τους κράτη που θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στη διοργάνωση. Συνολικά θα τρέξουν σε όλα τα αγωνίσματα 400 αθλητές.

To Άρε είναι ο μεγαλύτερος χιονοδρομικός σταθμός στις σκανδιναβικές χώρες και ο μεγαλύτερος σταθμός στην Ευρώπη με φωτισμένες πίστες που αυτό δίδει την ευκαιρία στους αθλητές να προπονούνται και το βράδυ. Οι αθλητές μας, που έχουν εμπειρίες από διεθνείς αγώνες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρά το δεδομένα πολύ ψηλό επίπεδο των Αγώνων και τον τεράστιο ανταγωνισμό που θα έχουν.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ

Ο Ανδρέας Επιφανίου γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 6/10/1999. Αυτή τη στιγμή υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Εθνική φρουρά. Άρχισε να ασχολείται με το άθλημα των χιονοδρομιών από ηλικία τεσσάρων ετών. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Κύπρου από το 2015. Ως χιονοδρόμος αθλητής στην κατηγορία Children 2011 – 2014 εκπροσώπησε την Κύπρο σε Διεθνείς Αγώνες Παίδων στο εξωτερικό, με τις σημαντικότερες συμμετοχές του στους Διεθνείς Αγώνες Παίδων το Abetone της Ιταλίας – FIS Pinocchio Sugli Sci Competitions για τρεις συνεχόμενες χρονιές και στους Διεθνείς Αγώνες Παίδων στη Βουλγαρία Fis Alpine Children Races «PIPA CUP» για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Από το 2015 μέχρι και σήμερα ως μέλος της Εθνικής Κύπρου, λαμβάνει μέρος σε πάρα πολλούς διεθνείς αγώνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Σκι. – FIS – Το 2017 εκπροσώπησε την Κύπρο στο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων – ΕYOF – στο Erzurum της Τουρκίας. O Aνδρέας Επιφανίου είναι ένας από τους έξι άντρες αθλητές, που πήρε πρόκριση για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Pyeong Chang 2018.

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΠΙΕΡΗ

Η Ανδριάνα Πιερή γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 6 Μαΐου 1998 και είναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Queen Mary University του Λονδίνου όπου φοιτά στο δεύτερο έτος του κλάδου «Διοίκησης επιχειρήσεων». Ασχολείται με το άθλημα των χιονοδρομιών από ηλικία τριών ετών και τα τελευταία δέκα χρόνια συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες εκπροσωπώντας την Κύπρο στο άθλημα του Αλπικού Σκι στις κατηγορίες Τεχνικής και Γιγαντιαίας κατάβασης, αρχικά στην κατηγορία κορασίδων και μετέπειτα στην κατηγορία νεανίδων και γυναικών.

Η Ανδριάνα κατέλαβε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη του Παγκύπριου Χιονοδρομικού Πρωταθλήματος στην κατηγορία της για τις χρονολογίες 2018/2017 και 2015 και έχει βραβευτεί από την ΚΟΕ με το βραβείο «καλύτερη αθλήτρια χιονοδρόμος» της κατηγορίας της για δύο συνεχόμενες χρονιές 2017/2018 και 2015. Η Ανδριάνα εκπροσώπησε την Κύπρο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2016 στο Λίλλερχαμερ στη Νορβηγία.

ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΑΝ

Ο Γιάννος Κουγιουμτζιάν, είναι 22 ετών, άρχισε να ασχολείται με το άθλημα σε ηλικία τριών ετών . Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και μετά τη στρατιωτική του θητεία πήγε στις ΗΠΑ όπου σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι συνάμα μέλος της ομάδας Χιονοδρόμων του Πανεπιστήμιου του. Από μικρή ηλικία έχει κατακτήσει πολλά τοπικά πρωταθλήματα. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών αγώνων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό όπου έχει επιτύχει διακρίσεις.

Ο Γιάννος είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Κύπρου Χιονοδρόμων τα τελευταία 10 συνεχόμενα χρόνια. Οι σημαντικότεροι αγώνες που πήρε μέρος είναι: Το 2014 στο PanArmenian Races όπου έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Το 2015 στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Ημερίδες Νέων στο Λίχτενσταϊν, το 2015 και 2017 SES CUP (Αγώνες Μικρών Κρατών στο Σκι) στη Ρουμανία και Λίβανο αντίστοιχα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΚΟΥΡΑΣ

Ο Γιώργος Κάκκουρας γεννήθηκε το 1998. Κατάγεται από την Αμμόχωστο, μένει Λευκωσία και είναι αθλητής του Χιονοδρομικού Ομίλου Λάρνακας. Από ηλικία τεσσάρων χρονών ασχολείται με το σκι. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι μέλος της Εθνικής Χιονοδρομικής Ομάδας Ανδρών. To 2017 προκρίθηκε και έτρεξε στον τελικό των παγκόσμιων αγώνων του St Moritz της Ελβετίας στην γιγαντιαία κατάβαση (Giant Slalom).

Συμμετέχει με επιτυχία σε διεθνείς αγώνες όπου έχει φέρει αξιόλογα αποτελέσματα, όπως το χάλκινο μετάλλιο το 2016 σε διεθνείς αγώνες στον Λίβανο και το αργυρό μετάλλιο το 2018 στον Παρνασσό στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα και πέρσι κατέλαβε την πρώτη θέση στους παγκύπριους αγώνες στην κατηγορία ανδρών και εφήβων. Φέτος βραβεύθηκε από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ως ο καλύτερος έφηβος αθλητής για το 2018 στις χιονοδρομίες. Ο Γιώργος σήμερα είναι πρωτοετής φοιτητής νομικής σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ